sc Heerenveen verliest door late goal van FC Utrecht

08 juli 2022 19:48

Het oefenduel vrijdagavond tussen sc Heerenveen en FC Utrecht leek af te stevenen op een gelijkspel. Leek, want de wedstrijd op Sportpark It Heidefjild in Jubbega kende uiteindelijk toch nog een winnaar. Mike van der Hoorn groeide uit tot matchwinner door in de slotseconde de bal achter Andries Noppert te knikken (0-1).


Net als bij de drie voorgaande oefenwedstrijden tegen de regioselectie Gaasterlân-Sleat in Koudum, tegen Heerenveense Boys in Heerenveen en tegen TOP Oss in Witmarsum was het ook op het sportpark van zondageersteklasser vv Jubbega gezellig druk. Dik 1.500 toeschouwers zagen sc Heerenveen aan het werk tegen FC Utrecht, dat TuS Blau-Weiß Lohne verving als oefentegenstander.

De deze week gepresenteerde Alex Timossi was er tegen FC Utrecht nog niet bij. Proefspeler Hussein Ali had opnieuw een basisplek, net als dinsdag tegen TOP Oss. Hij deed mee in een wedstrijd die gelijk opging. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en vonden maar moeizaam een gaatje vinden in elkaars defensie.

Jonge ploeg
Na rust wilde het wat beter los komen. Op aangeven van nota bene Sven van Beek kopte Amin Sarr richting doel, maar goalie Calvin Raatsie bracht redding. Daarna brak het grote wisselen aan bij sc Heerenveen. Alleen doelman Andries Noppert en de al ingevallen Rami Kaib bleven staan.

De jonge ploeg bleef goed op de been tegen FC Utrecht. En in de slotfase waren het de Friese talenten die aandrongen en voor de winst gingen. Schoten van Noah Stassin en Ian Beelen vlogen in het zijnet. Dat voetbal dan keihard is, bewees Mike van de Hoorn: in de slotfase knikte hij de winnende treffer binnen (0-1).

PEC Zwolle
De wedstrijd tegen FC Utrecht was voor sc Heerenveen het vierde oefenduel van de voorbereiding. De volgende test staat voor volgende week vrijdag op het programma, tegen PEC Zwolle (aftrap: 18.30 uur).


sc Heerenveen - FC Utrecht 0-1 (0-0). 90. Mike van der Hoorn 0-1.

Opstelling: Noppert; Van Beek (63. Van der Veldt), Bochniewicz (63. Koida), Van Aken (63. Zaal); Ali (63. Stassin), Haye (63. Beelen), Tahiri (63. Van 't Loo), Nunumete (46. Kaib), Köhlert (63. Van Houwelingen); Al Hajj (63. Ismail), Sarr (63. Gudnason).