sc Heerenveen verliest oefenwedstrijd van Belgische koploper

06 december 2022 14:07

sc Heerenveen heeft de eerste oefenwedstrijd voorafgaand aan de tweede seizoenshelft achter de kiezen. De ploeg van Kees van Wonderen stapte met een 3-1 nederlaag van het veld tegen KRC Genk, de koploper van de Belgische competitie.

Genk

Na dertig minuten kwam sc Heerenveen op voorsprong via Antoine Colassin. De Belgische huurling sneed vanaf de linkerkant naar binnen, waarna hij de bal in de verre hoek schoot. Niet lang na die treffer van de Friezen kreeg Tibor Halilovic de kans om de marge te verdubbelen. Zijn inzet ging net over het doel. Een minuut voor rust was ook Alex Timossi nog dicht bij een goal, maar ook zijn poging leverde geen treffer op. Die laatste misser kwam kort na de gelijkmaker van Mbwana Ally Samatta, waardoor de ploegen gingen rusten met een gelijke stand op het scorebord.

Na de pauze begon het grote wisselen. Aangezien het voor beide ploegen de eerste oefenwedstrijd was na de vakantie, kreeg iedereen de kans om minuten te maken. Dat betekende dat jeugdspelers Xavi Woudstra en Melle Joop Witteveen een mijlpaal bereikten: zij maakten hun officieuze debuut voor de pompeblêdenclub. In de tweede helft had de ploeg het moeilijk tegen de Belgen, wat uiteindelijk leidde tot een 3-1 nederlaag. In minuut 66 maakte Nicolás Castro een rebound af, waarna Paul Onuachu de eindstand bepaalde. Hij benutte een strafschop nadat Joost van Aken de bal met de hand raakte.

Opstelling eerste helft: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Van der Veldt, Kaib; Timossi, Halilovic, Haye, Al Hajj; Colassin, Van Hooijdonk

Opstelling tweede helft: Bekkema; Ali, Van Aken, Van Ottele, Van der Plaat; Nunumete, Olsson, Tahiri (75. Witteveen), Woudstra; Van Amersfoort (75. Van ’t Loo) en Sarr (75. Ismaïl).