sc Heerenveen wint eerste serieuze test in Witmarsum

05 juli 2022 21:28

Voor het oog van zo'n 1.500 toeschouwers won sc Heerenveen dinsdagavond in Witmarsum eenvoudig van TOP Oss. Hoofdtrainer Kees van Wonderen stuurde op het sportpark van sv Mulier twee verschillende elftallen het biljartlaken op van de zaterdagvijfdeklasser. De elf voor rust maakten er drie tegen de Brabantse eerstedivisionist (4-1).

In het elftal dat de eerste drie kwartier in actie kwam, had Kees van Wonderen een plekje ingeruimd voor Hussein Ali. De twintigjarige rechtervleugelverdediger van het Zweedse Örebro is op proef en mag zich deze week laten zien in Fryslân. Hij merkte dat het krachtsverschil tussen beide ploegen groot was in de eerste helft.

Onder een zwoel zomeravondzonnetje ging sc Heerenveen voortvarend van start. Na tien minuten stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. Twee aanvallen over de linkerkant leverden treffers op van Thom Haye (1-0) en Rami Al Hajj (2-0). Op slag van rust breidde Sven van Beek de score verder uit met een knappe, achterwaartse kopbal (3-0).

Tien andere spelers
Met tien mutaties in de rust – alleen doelman Xavier Mous bleef staan – begon sc Heerenveen aan de tweede helft. Daarin waren de verschillen tussen beide teams minder groot dan voor de pauze. Gevaarlijk werden de Friezen vooral via Arjen van der Heide en Trustin van 't Loo. Die laatste bracht halverwege het tweede bedrijf Ian Beelen in staat de vierde treffer van de avond te maken (4-0).

In de tweede helft kwam TOP Oss meer in het stuk voor en af en toe doken de Brabanders dreigend op voor de goal van Mous, die een aantal keren handelend moest optreden. Zijn vingertoppen en de lat voorkwamen een rake kopbal van Milan Hilderink. Met de nul leek Mous van het veld te stappen, maar daar dacht Kay Tejan anders over. In de slotseconde schoot hij een vrije trap – die onderweg nog van richting werd veranderd – binnen (4-1).

TuS Blau-Weiß Lohne
De volgende oefenwedstrijd staat voor vrijdag op het programma. Op Sportpark It Heidefjild in Jubbega is het Duitse TuS Blau-Weiß Lohne de tegenstander van sc Heerenveen (aftrap: 19.00 uur).

sc Heerenveen - TOP Oss 4-1
(3-0). 2. Thom Haye 1-0, 9. Rami Al Hajj 2-0, 39. Sven van Beek 3-0, 70. Ian Beelen 4-0, 90. Kay Tejan 4-1.

Opstelling eerste helft: Mous; Van Beek, Bochniewicz, Van Aken; Ali, Tahiri, Haye, Halilovic, Köhlert; Al Hajj, Sarr.

Opstelling tweede helft: Mous; Stassin, Van Ottele, Van der Veldt, Koida; Beelen, Zaal, Nunumete; Van 't Loo, Gudnason, Van der Heide.