Trainingskamp: sc Heerenveen in Spanje

15 december 2022 09:15

sc Heerenveen bereidt zich de komende dagen in Spanje voor op de tweede seizoenshelft. Tot en met donderdag 15 december zit de ploeg van trainer Kees van Wonderen onder de Spaanse zon. Volg in dit liveblog alles wat de spelers meemaken in Zuid-Europa.

DJI 0407

15 december, 15.00 uur:
De spelers zijn vanochtend teruggekeerd in Nederland. Daarmee is het trainingskamp ten einde. In Friesland gaat de ploeg zich verder voorbereiden op de tweede seizoenshelft. De hervatting van de competitie is op zaterdag 7 januari. sc Heerenveen speelt dan om 16.30 uur de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.15 december, 9.19 uur:
Vandaag stappen de spelers van sc Heerenveen het vliegtuig in naar Nederland. Voor Roan van der Plaat was het een week om nooit meer te vergeten. Hij mocht last-minute mee, omdat Pawel Bochniewicz ziek was. Wil je het interview met het talent lezen? Klik dan op de foto.

Lbot1g6e


14 december, 16.56 uur:
Op de velden van Oliva Nova heeft sc Heerenveen dinsdagmiddag het vriendschappelijke duel tegen KAA Gent verloren. De Belgische nummer vijf bleek zeer effectief voor de goal en won met ruime cijfers: 1-4. Sydney van Hooijdonk maakte de Friese treffer kort na rust.
14 december, 10.55 uur:
Het is matchday! De ploeg van Kees van Wonderen speelde eerder deze winter al tegen KRC Genk en nu staat er wederom een Belgische krachtmeting op het programma. KAA Gent, waar voormalig sc Heerenveen-speler Sven Kums speelt, is vandaag de tegenstander. De ploeg staat vijfde in de competitie.


14 december, 9.25 uur:
Andries Noppert ontbreekt op het trainingskamp door zijn WK-deelname. Daardoor mocht de zeventienjarige Bernt Klaverboer mee naar Valencia. Hij begon op zijn tiende bij de Voetbalschool en is nu eerste keeper bij de Onder 21. Hij droomt van een debuut in het eerste elftal, zo vertelt hij in een interview. Wil je dat lezen? Klik dan op de foto.

Lbndz4it

13 december, 12.00 uur
Tijdens de laatste training op Spaanse grond draaide het vooral om van elkaar te willen winnen. Tijdens korte positiespelletjes, partijvormen en een afrondoefening was het uiteindelijk team geel dat feestend de training afsloot. Vanmiddag is de selectie vrij. Morgen reist sc Heerenveen naar Oliva Nova voor de oefenwedstrijd tegen KAA Gent.


13 december, 9.37 uur:

Een van de talenten die mee is op trainingskamp, is Kaj van der Veldt. De verdediger traint al het hele seizoen mee met de eerste selectie en hoopt snel zijn debuut te maken. sc Heerenveen ging met het talent in gesprek. Wil je het interview lezen? Klik dan op de foto!

Lblymez8


12 december, 18.00 uur:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Paweล‚ Bochniewicz (@pawelbochniewicz)


12 december, 17.30 uur:

ยกBenvinguda! Vanmiddag is een groep van 25 sponsoren gearriveerd in Valencia. Na een warm welkom in hotel Parador de El Saler, trokken zij de voetbalschoenen aan om hun verblijf sportief te beginnen. Op het trainingsveld naast het hotel mochten zij meetrainen met de selectie.


12 december, 12.00 uur

De ochtendtraining zit er weer op. De eerste van in totaal twee sessies vandaag. De training begon met een warming-up, gevolgd door een positiespel waarbij er gescoord kon worden op drie verschillende goals en afgesloten met een tactisch gedeelte ter voorbereiding op het oefenduel met KAA Gent.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen (@scheerenveenofficial)


12 december, 10.15 uur:
Met zijn winnende goal in de Friese Derby bezorgde Anas Tahiri de supporters in het Abe Lenstra stadion een explosie van vreugde. Een maand later blikt de matchwinner vanuit Spanje terug op dit magische moment en vertelt hij trots over de prestaties van Marokko op het WK.ย 

11 december, 18.05 uur:
Sprintoefeningen, รฉรฉn tegen รฉรฉn duels en een onderling toernooi (7 tegen 7) vormden een behoorlijke conditionele prikkel voor de spelers vanmiddag. Tijdens de training van ruim twee uur spatte het fanatisme ervan af. Uiteindelijk was het de groep met de witte hesjes - onder leiding van Sven van Beek - die er met de winst vandoor ging.

11122022302966 FPH3955


11 december, 14.45 uur:
Wat je nog niet zag van dag รฉรฉn! Bekijk nu 'Fanรบt de oare hoeke in Valencia.


11 december, 13.00 uur:
Onder applaus betreedt Pawel Bochniewicz de eetzaal. De Poolse verdediger kon vrijdag niet meereizen vanwege ziekte, maar is nu gelukkig weer beter.


11 december, 12.00 uur:
De zon heeft vandaag plaatsgemaakt voor regen. Na een opwarmsessie in de gym verplaatste de selectie zich vanochtend naar het trainingsveld. Daar waar de keepers op een klein veld apart onder handen genomen werden door Ruud Hesp, trainden de overige spelers een uur op het natte gras van Parador de El Saler.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen (@scheerenveenofficial)


11 december, 08.00 uur:

ยกBuenos dรญas! Ook vandaag staan er weer twee trainingen gepland. Maar we beginnen de dag met Kees van Wonderen. De hoofdtrainer vertelt in onderstaande video hoe de selectie zich in Spanje voorbereidt op de tweede seizoenshelft.

10 december, 17.00 uur:
Ook de tweede training van de dag zit erop. Deze keer ging het er meer ontspannen aan toe met een aantal krachtoefeningen en een fanatiek potje voetvolley. De staf trapte zelf ook een balletje mee. Met het balgevoel van hen zit het nog altijd wel goed.

Wil je niks van trainingskamp missen? Op onze social mediakanalen (Instagram, Facebook, Twitter en YouTube) doen we de hele week verslag. Een interview met hoofdtrainer Kees van Wonderen verschijnt later vandaag op ons YouTubekanaal.

10 december, 12.30 uur:
De kop is eraf. Rustig acclimatiseren was er niet bij voor de selectie. Onder een stralende zon werden de spelers direct aan het werk gezet. Na een sessie van twee uur mogen de spelers even rusten. Vanmiddag melden zij zich voor deel twee.

10 december, 10.30 uur:
Op een goed trainingsveld, gelegen tussen strand en hotel, werkt de selectie de eerste training van de dag af.

9 december, 18.10 uur:
De selectie is vertrokken richting Spanje! Bij de groep ook Roan van der Plaat. De verdediger van O21 is meegereisd als vervanger van de zieke Pawel Bochniewicz.

Have a safe flight!


9 december, 10.30 uur:
Vanavond vertrekt de selectie naar Spanje als Andries Noppert met Nederland de kwartfinale van het wereldkampioenschap speelt. Ondanks het feit dat de sc Heerenveen-spelers een deel van het duel moeten missen door de vlucht, staan ze vol achter hun doelman. De succeswensen zijn inmiddels aangekomen in Qatar!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen (@scheerenveenofficial)


7 december, 12.20 uur:
Met 24 spelers stapt sc Heerenveen vrijdagmiddag in het vliegtuig naar Valencia. Het team bereidt zich in een plaatsje vlakbij de Spaanse stad voor op de tweede seizoenshelft. Vanuit de Akademy reizen Bernt Klaverboer en Kaj van der Veldt mee. Andries Noppert is er niet bij. Hij beleeft momenteel zijn WK-droom in Qatar.

Selectie Trainingskamp