Van Hooijdonk zorgt voor oefenzege op PEC

24 maart 2022 16:22

Zonder zijn internationals versloeg sc Heerenveen donderdag met minimaal verschil PEC Zwolle. Het enige doelpunt van de vriendschappelijke wedstrijd kwam op naam van Sydney van Hooijdonk. Op het duel in een zonnig Abe Lenstra stadion kwamen zo'n 250 supporters af.

Vanwege interlandverplichtingen ontbraken onder meer Rami Al Hajj, Amin Sarr, Milan van Ewijk, Nicolas Madsen en Ibrahim Dresevic. Op de bank zaten daardoor diverse jeugdspelers, waarvan de meesten speeltijd kregen van Roeland ten Berge. Ten Berge, coach van het vrouwenteam van sc Heerenveen, zat als eindverantwoordelijke op de bank, in het kader van zijn UEFA-trainersdiploma.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd voor rust gescoord door Sydney van Hooijdonk. De spits kreeg de bal van Arjen van der Heide en klopte, met een beetje geluk, doelman Mike Hauptmeijer (1-0). In de tweede helft dicteerde PEC het duel, maar de Friese defensie – met een uitblinkende Xavier Mous – gaf weinig kansen weg en bleef overeind.