Verdedigers pakken de hoofdrol: sc Heerenveen wint boeiend duel van FC Twente

18 september 2022 16:28

sc Heerenveen heeft zondagmiddag een knappe overwinning geboekt op FC Twente. De ploeg keek al snel tegen een achterstand aan, maar toch pakten de verdedigers van de thuisploeg de hoofdrol. Milan van Ewijk en Pawel Bochniewicz zorgden voor de ommekeer: 2-1.

18092022299555 DSC 7441

Met slechts zeventig seconden op de klok ging de bal via de binnenkant van de paal al binnen voor de bezoekers. Van Ewijk gaf een te zachte pass, waardoor Twente makkelijk kon onderscheppen. Virgil Misidjan strafte het meteen af, waardoor de Friezen in de achtervolging moesten. Na iets meer dan een kwartier kwam de ploeg van Van Wonderen voor het eerst serieus op de helft van de tegenstander, maar de bezoekers bleven de bovenliggende partij in de openingsfase. Het zat doelman Andries Noppert daarbij niet tegen: Misidjan schoot bijna zijn tweede binnen en oude bekende Michel Vlap raakte de lat.

Na 28 minuten maakte Van Ewijk zijn fout goed door de gelijkmaker tegen de touwen te werken na een scherpe pass van Amin Sarr, die voor zijn vijfde assist van het seizoen tekende. Niet veel later mochten de Friezen juichen én weer was het door een verdediger. Bochniewicz kopte een bal uitstekend binnen na een prachtige voorzet van Anas Tahiri. Daardoor zocht de pompblêdenformatie de kleedkamer op met een voorsprong.

Na de pauze gingen de manschappen van Ron Jans op jacht naar de gelijkmaker, wat automatisch betekende dat er ruimte kwam voor de pijlsnelle Sarr en zijn collega’s. De aanvaller werd na ongeveer zeventig minuten gevloerd en kreeg een strafschop, maar hij miste oog in oog met Lars Unnerstall. Kort daarna was het gevaarlijk aan de andere kant van het veld, waar een inzet van Ricky van Wolfswinkel het aluminium raakte. Dat de tweede helft doelpuntloos eindigde was een klein wonder, maar daar zal in het Abe Lenstra stadion niemand om malen door de driepunter.