Akademy: Onder 14 wint uitwedstrijd, Onder 15 pakt punt met tien man

06 november 2023 14:46

Het eerste elftal van sc Heerenveen moest dit weekend een uitwedstrijd spelen in Amsterdam. Ook de meeste jeugdteams moesten de bus in voor een duel buitenshuis. Onder 14 ging met een goed gevoel op weg naar huis. Die ploeg won namelijk met 2-4 van FC Emmen.

07102023313358 DSC 1537

Onder 18 geeft voorsprong weg

Er leek zaterdag niks aan de hand toen O18 de kleedkamer opzocht voor de rust. Eser Gürbüz maakte de enige treffer voor de pauze tegen FC Twente/Heracles-academy. Na de pauze draaide de stand helemaal om. Na een uur spelen werd het gelijk, waarna de Tukkers uiteindelijk uitliepen na 1-4. In minuut 76 kwamen de bezoekers op voorsprong; twee minuten later werd de marge al verdubbeld. O18 staat nu op de zevende plaats met negen punten uit acht wedstrijden.

Onder 16 speelt gelijk
O16 nam het dit weekend op tegen de nummer drie van de competitie: Alphense Boys. De Friezen kwamen twee keer op voorsprong, maar pakten uiteindelijk niet de drie punten. Het duel eindigde in 2-2. Jesse Doetjes en Yannick Hut zorgden voor de doelpunten van sc Heerenveen. De ploeg staat tweede met twintig punten na negen duels. Het gat met koploper FC Groningen is één punt.

Tien man van Onder 15 pakken punt
NAC Breda was zaterdag de tegenstander van O15. Na twaalf minuten werd al duidelijk dat sc Heerenveen het moeilijk ging krijgen in Noord-Brabant, toen Jelke Huisman het veld uit werd gestuurd met een rode kaart. Toch ging de ploeg met een punt terug naar het noorden van het land. Davey Volbeda maakte de uittreffer tijdens het 1-1 gelijkspel. Daardoor heeft het team nu dertien punten na negen wedstrijden, wat goed is voor de vierde plaats in de competitie.

Twee dubbele doelpuntenmakers
In Drenthe pakte O14 drie punten tegen FC Emmen, met dank aan twee spelers die tweemaal wisten te scoren. Bodhy van de Giesen en Sven Kramer waren goed voor de Friezen doelpunten. De tegenstander wist in totaal twee goals te maken, waardoor de punten mee de bus ingingen. O14 staat nu op een tweede plaats met twintig punten uit negen wedstrijden. Koploper De Graafschap heeft twee punten meer.

Onder 13 verliest
Zaterdag moest O13 naar Utrecht, voor een wedstrijd tegen de plaatselijke FC. In de Domstad hadden de Friezen weinig te vertellen. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer op het fluitje blies, stond er een 3-0 stand op het scorebord. Voor rust maakte de thuisploeg één goal; na de pauze twee. sc Heerenveen staat vierde met veertien punten uit acht wedstrijden.