Bliksembezoek FC Metz resulteert in oefennederlaag

05 augustus 2023 17:19

Voor sc Heerenveen stond zaterdagmiddag de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie op het programma. Tegen de Franse Ligue 1 ploeg FC Metz werd met 0-1 verloren.

Thumbnail IMG 4706

 

De Friezen begonnen goed aan het duel. De ploeg van trainer Kees van Wonderen was dominant aan de bal en dit resulteerde ook in een aantal dreigende momenten. Toch was het FC Metz wat in de 13e minuut de eerste serieuze kans kreeg. Lamine Camara kwam oog in oog met Andries Noppert, maar schoot voorlangs.

Na deze kans nam sc Heerenveen de controle weer over. Dit resulteerde in een kans voor Pelle van Amersfoort, maar tijdens zijn sprint richting het doel, raakte hij geblesseerd. Daniel Karlsbakk verving hem. Lang duurde deze invalbeurt niet. Door onweer werd het duel namelijk tot twee keer toe tijdelijk gestaakt. Na deze onderbreking van een half uur, kreeg sc Heerenveen voor rust nog één grote kans. Vleugelflitser Osame Sahraoui snelde zich langs twee Franse tegenstanders en gaf de bal aan Simon Olsson. De Zweedse middenvelder maakte zichzelf met een fraaie kapbeweging vrij, maar zag zijn schot op de lat eindigen. Het was het laatste wapenfeit voor de rust.

Na de thee werd FC Metz gevaarlijker. Eerst werd een schot van Youssef Maziz nog geblokt, maar twee minuten later zorgde Georges Mikautadze alsnog voor de 0-1. Na deze treffer nam de Franse promovendus het initiatief over. Totdat Thom Haye in minuut 67 het eens van afstand besloot te proberen. Hij zag zijn harde schot echter uit de kruising getikt worden door doelman Alexandre Oukidja. Deze kans bracht sc Heerenveen nog even hoop op een gelijkmaker. Maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Volgende week zaterdag begint voor sc Heerenveen de competitie. RKC Waalwijk komt dan om 18:45 uur op bezoek in het Abe Lenstra stadion. Koop je kaarten voor dit duel hier!