Ché Nunnely tekent contract bij sc Heerenveen

19 januari 2023 14:00

Ché Nunnely (23) is speler van sc Heerenveen. De vleugelaanvaller was de afgelopen periode op proef in Friesland en liet daarbij een goede indruk achter. Nunnely tekent een contract tot aan het einde van het seizoen met een optie voor twee jaar.

Persfoto Ché Nunnely (Sc Heerenveen)


Nunnely doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar van een debuut in het eerste elftal kwam het niet. In de Keuken Kampioen Divisie speelde hij bij de Amsterdamse beloftenploeg 42 wedstrijden, waarin hij tienmaal trefzeker was en zes assists achter zijn naam zette. In de zomer van 2019 maakte Nunnely de overstap van Ajax naar Willem II. In Tilburg liet hij zien ook in de Eredivisie van waarde te kunnen zijn. In 95 wedstrijden scoorde hij 19 doelpunten en was hij goed voor 11 assists.

Technisch manager Ferry de Haan: "Het is bekend dat wij graag een echte buitenspeler wilde toevoegen aan onze selectie. Ché voldoet aan dit profiel. Hij is snel, heeft diepte en kan zowel rechts als links voorin uit de voeten. Na zijn blessure is hij nu weer nagenoeg fit. We zijn dan ook blij dat we met Ché weer extra mogelijkheden in onze aanvalslinie krijgen."