De Haan na bi-Sarr einde van transferperiode: "Daar lezen ze ook de krant"

03 februari 2023 09:16


Ferry de Haan kijkt terug op een goede transferperiode, waarbij het venijn duidelijk in de staart zat. In de laatste twee dagen werden drie aanwinsten gehaald en vertrok Amin Sarr naar Olympique Lyonnais.

Het is dinsdagmiddag rond half vijf als Jeffrey Bruma de perszaal in komt lopen. Hij begroet de media als hij naar de persdesk loopt, waar hij zijn contract gaat ondertekenen. "Dit is een mooie oplossing voor ons beide. Ik ben heel enthousiast. Ik heb vandaag meteen twee trainingen gehad, dus ik sta er goed voor", aldus de 25-voudig international als de handtekening gezet is en hij voor de camera’s staat om zijn verhaal te doen.

Ferry de Haan haalde de ervaren mandekker om de geblesseerd Sven van Beek te vervangen. "Het is gebleken welke impact Sven met zijn aanwezigheid voor het team heeft. We kwamen snel bij Jeffrey uit. Hij mag nu laten zien dat hij een meer dan waardige vervanger voor Sven is", vertelt de technisch directeur.

Jeffrey Bruma Sc Heerenveen

"Hij is snel, groot en sterk. Wij moeten proberen om de potentie eruit te halen"

FPH7075

Noorse aanvallers
Als de inkt van de Bruma-handtekening is opgedroogd, sluit meteen de volgende speler aan. Daniel Karlsbakk vliegt op de laatste dag van de transferperiode naar Nederland, wordt medisch gekeurd en mag zijn krabbel onder een contract zetten. "Hij is snel, groot en sterk. Wij moeten proberen om de potentie eruit te halen. Dit is een speler die we eigenlijk afgelopen zomer al wilden. Zijn club wilde hem toen niet laten gaan en wij wilden ook niet betalen wat er toen gevraagd werd", aldus De Haan, die nu wel toe kon slaan. Dat had alles te maken met het vertrek van Amin Sarr, die Heerenveen verliet voor een avontuur bij zevenvoudig Frans kampioen Olympique Lyonnais.

Karlsbakk: "Dit is een mooie stap om me te ontwikkelen in een goede competitie, met sterke tegenstanders. Ik weet dat ze hier van Scandinavische spelers houden en voel het vertrouwen. Ik wil me zo goed mogelijk ontwikkelen", vertelt de negentienjarige spits, kort nadat hij met zijn trotse ouders op de foto ging bij de contractondertekening. "Ik ben snel en werk hard. Ik hou van duels en vecht voor het team. Hopelijk kan ik hier voor goals zorgen."

Waar de tiener zijn contract in het Abe Lenstra stadion tekent, moet landgenoot Osame Sahraoui een krabbel zetten in Noorwegen. De buitenspeler komt over van Vålerenga IF. De Haan is blij met de aanvaller: "Hij is technisch vaardig, echt een dribbelaar. Hij kan vanuit het niets iets doen. Wij denken dat hij iemand is waarvoor je naar het stadion komt", stelt de technisch manager, die trots is op de Noorse dubbelslag. "De hele club heeft een mooi signaal afgegeven: het kapitaal moet weer op het veld staan. Er is een hele goede speler vertrokken en we hebben er twee talentvolle spelers voor terug weten te halen."

"Het nadeel voor ons was dat ze ook in Scandinavië de krant lezen", vervolgt De Haan. "Ze wisten dus wat er met Amin Sarr gebeurd is. Daar proberen zij ook hun slaatje mee te slaan, waardoor de prijs omhoog gaat. Dat is een kwestie van onderhandelen. Uiteindelijk wil je tot elkaar komen en dan komt er een deal, maar het was nog wel even haasten op het einde."

Fn9re4dwiai1avc

"De hele club heeft een mooi signaal afgegeven: het kapitaal moet weer op het veld staan"

Persfoto Ché Nunnely (Sc Heerenveen)

Transfervrij
Eerder in de transferperiode maakte Pelle van Amersfoort al gratis de stap naar het Abe Lenstra stadion. "Afgelopen zomer hadden we ook al bij Pelle het verzoek neergelegd om mee te trainen. Daar koos hij op dat moment niet voor, omdat hij op wat anders gokte. Dat is voor hem helaas niet gelukt, waarna we uiteindelijk toch snel bij elkaar zijn gekomen. Hij heeft nu al laten zien waarom we blij met hem zijn", aldus De Haan, die Ché Nunnely ook een contract aanbood na een trainingsstage.

"Hij is een echte buitenspeler. We hebben er geen geheim van gemaakt dat we echt weer terug willen naar 4-3-3. We zijn blij dat hij graag voor Heerenveen wil spelen. Hij voldoet aan het winger-profiel dat we voor ogen hadden. Hij is snel, behendig, kan een goal maken en heeft rendement met assists. Dat heeft hij bij Willem II wel bewezen. We hoefden uiteindelijk niet lang na te denken."

Tijd nodig
Dinsdagavond rond negen uur kan de telefoon van De Haan eindelijk uit, na vijf inkomende en een uitgaande transfer. Hij is tevreden over de transferperiode, al was het slot behoorlijk hectisch. "Deze selectie vertegenwoordigt genoeg kwaliteit om serieus mee te gaan doen om zo hoog mogelijk te gaan eindigen."


"Maar er komen nieuwe jongens bij die tijd nodig hebben. We moeten niet verwachten dat alles morgen weer klopt. Daar moeten we het team en de trainers de tijd voor geven. Zij werken er keihard aan om de stabiliteit, waar we voor de winter bekend om stonden, weer terug te krijgen."