Dit was de 'OSSH seizoenopening: 30 jaar Eredivisie'

06 september 2023 16:23

Dinsdagavond stond in het Abe Lenstra stadion de jaarlijkse OSSH seizoenopening weer op het programma. Een avond waarin de sponsoren, aan de hand van diverse verhalen en activiteiten, door 30 jaar Eredivisie werden geleid.

Allback


De avond begon met een warm welkom van Sven van Beek en Merel Bormans, aanvoerdster van de sc Heerenveen Vrouwen. Zij lieten de sponsoren een video zien van het doelpunt waarmee de promotie naar de Eredivisie werd veiliggesteld. Het was de aftrap van een mooie avond vol verhalen, anekdotes en activiteiten.

De businesspartners vervolgden hun reis door de historie via het clubmuseum. Hier stonden Wilco Hellinga en Erik ten Voorde klaar om te vertellen over het bijzondere jaar 1993. Het jaar waarin de promotie werd veiliggesteld, de bekerfinale voor het eerst werd behaald én werd geoefend tegen FC Barcelona. Met het hoofd vol weetjes en mooie verhalen liepen de sponsoren richting de perszaal. Hier zaten algemeen directeur Ferry de Haan en commercieel directeur Martin Koopman om te vertellen over sc Heerenveen en de toekomstplannen van de club. Daarnaast was er voor de sponsoren de gelegenheid om vragen te stellen. 

Na deze sessie was het tijd om naar de kleedkamers te gaan. Hier zaten oud-trainer Foppe de Haan en oud-speler Marcus Allbäck klaar om alles te vertellen over hun tijd bij de club. Alsof ze nooit weg waren geweest, vertelde Foppe over tactieken die hij gebruikte in die tijd en liet Allbäck weten hoe hij dit als speler beleefde. Een filmpje met een aantal prachtige doelpunten van de oud-spits volgde, waarna het tijd was om naar het veld te gaan. Onder begeleiding van de Champions League-hymne liepen de OSSH-leden naar het veld, waar Ronny Venema en Arjan Ebbinge klaarstonden om te vertellen over de bijzondere campagne in het miljoenenbal.

Na een groepsfoto op het veld, was het tijd om naar de volgende activiteit te gaan. Dit was ook meteen de meest actieve. "Jullie hebben nu veel hoogtepunten uit de clubhistorie gezien, maar dit is toch wel hét hoogtepunt hoor", lachte Gerald Sibon, hoofdrolspeler bij de gewonnen bekerfinale, bij binnenkomst van de sponsoren. De oud-spits besliste in 2009 zelf de finale via een strafschop. Nu was het de beurt aan de businessclubleden om een penalty te nemen op de keeper van het eerste elftal, Jan Bekkema, en Jasmijn Resink, doelvrouw van sc Heerenveen Vrouwen. De activiteitenronde eindigde bij hoofdtrainers Kees van Wonderen en Hans Schrijver. Zij vertelden in de vernieuwde Ambiance over de plannen voor de selecties van sc Heerenveen en de sc Heerenveen Vrouwen.  

De avond eindigde met een gezellig diner, waar de sponsoren met elkaar konden napraten over de belevenissen van de avond en gezamenlijk konden kijken naar een eindshow op het veld.