Ferry de Haan nieuwe algemeen directeur sc Heerenveen

11 april 2023 10:40

Ferry de Haan (50) wordt met ingang van 1 juni 2023 algemeen directeur van sc Heerenveen en tekent een contract voor drie jaar. Daarmee heeft de club intern de opvolger van Cees Roozemond gevonden. De Haan werkt sinds juni 2021 als technisch manager in Friesland en blijft straks ook als algemeen directeur eindverantwoordelijk voor het voetbaltechnische beleid.

Ferry De Haan, Algemeen Directeur Sc Heerenveen (Mail)


Ferry de Haan kijkt uit naar zijn nieuwe functie als algemeen directeur. "Ik vind het een grote eer om leiding te mogen geven aan deze fantastische club. Ik werk hier nu bijna twee jaar met veel plezier en merk aan alles dat sc Heerenveen een club is met veel potentie. We staan samen voor een aantal grote uitdagingen. Zo willen we sportief en financieel verdere stappen vooruit maken, onze voetbalfaciliteiten verbeteren en hebben we de ambitie om met sc Heerenveen structureel in het linkerrijtje van de eredivisie te spelen. Ook zijn er een aantal belangrijke lopende dossiers met onder andere Sportpark Skoatterwâld en de stadionhuur. Samen met Cees (Roozemond red.) ga ik de komende periode benutten voor een goede overdracht. Het is een geweldige uitdaging om onze club samen met de rest van het management, medewerkers, toezichthouders, sponsoren, supporters en vrijwilligers  verder te ontwikkelen."

De Raad van Commissarissen (RvC) voerde diverse gesprekken binnen de club om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de processen op de werkvloer. Dit met als doel het profiel van de nieuwe algemeen directeur zo goed mogelijk vast te stellen. Na het creëren van de juiste profielschets heeft de RvC vervolgens met meerdere kandidaat-directeuren gesprekken gevoerd. Uiteindelijk is Ferry de Haan als ideale kandidaat naar voren gekomen en aan het Stichtingsbestuur (SB) voorgedragen als de nieuwe algemeen directeur. Het SB, met daarin afvaardigingen van sponsoren, vrijwilligers, Aktie ’67, FeanFan en NieuwNoord, heeft deze voordracht unaniem overgenomen. Ook de Ondernememingsraad (OR) gaf unaniem positief advies. 

Dennis Gijsman, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC), is dan ook content met de benoeming van De Haan en dankt Roozemond voor zijn werk in de afgelopen jaren. "Onder de leiding van Cees is het sentiment rondom de club positief omgeslagen. De organisatie is opnieuw neergezet en er is weer rust en stabiliteit. Hiervoor verdient Cees alle complimenten. We zijn verheugd met de benoeming van Ferry, in de wetenschap en met het vertrouwen dat deze ontwikkeling zich verder zal doorzetten. Ferry heeft de afgelopen twee jaar als technisch manager laten zien zeer kundig te zijn, kent na twee jaar nauwe samenwerking met Cees de lopende dossiers en heeft eerder bij Excelsior als algemeen directeur gewerkt. Als club staan we voor talentontwikkeling. Op het veld en ook daarbuiten. Het is daarom mooi dat we intern de juiste kandidaat hebben gevonden. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Ferry de club de komende jaren verder kan helpen."

Na vier seizoenen eindverantwoordelijk te zijn geweest, zwaait Roozemond (63) aan het eind van het huidige seizoen af als algemeen directeur. Belangrijke opdrachten voor hem waren het creëren van bestuurlijke rust en het maken en implementeren van een meerjarig beleidsplan in samenwerking met alle stakeholders. Roozemond: "Nu is het moment daar om in rust en met respect voor elkaar het stokje over te dragen. Ferry is een bestuurder met expertise en ervaring in de voetbalwereld. Samen gaan we zorgen voor een goede overdracht zodat de club verder kan met de ingezette koers en ik hoop daarbij uiteraard dat we samen de komende maanden nog voor een mooie sportieve verrassing kunnen gaan zorgen. Ik vertrek hier straks dan ook met een goed gevoel als algemeen directeur en hoop in het nieuwe seizoen veelvuldig als betrokken supporter terug te keren in het Abe Lenstra stadion."