Gemeenteraad stemt positief voor uitbreiding Sportpark Skoatterwâld

21 april 2023 15:49

De komst van een nieuw Sportpark Skoatterwâld is weer een stap dichterbij. Op donderdag 20 april stemde de gemeenteraad van Heerenveen positief over de herontwikkeling van het sportcomplex, waarbij sc Heerenveen ruimte zal maken voor VV Heerenveen en zelf zal verhuizen naar een nieuwe accommodatie ten noorden van het huidige sportcomplex.

22052017238875 DJI0017


Sinds de zomer 2020 zijn sc Heerenveen, VV Heerenveen en het college van de gemeente Heerenveen intensief met elkaar in gesprek om te onderzoeken of en hoe het huidige sportpark Skoatterwâld kan worden herontwikkeld en uitgebreid. De uitgangspunten zijn vastgelegd in een intentieverklaring met een programma van eisen. De belangrijkste onderdelen hieruit zijn een nieuw clubgebouw voor sc Heerenveen, een nieuw clubgebouw voor VV Heerenveen, ruimte voor de sc Heerenveen Vrouwen, extra velden en andere sportfaciliteiten ten noorden van het huidige sportpark en het fysiek samenvoegen van het huidige en het nieuwe sportpark door middel van een brug.

Dit programma van eisen is inmiddels op hoofdlijnen uitgewerkt. Om verder te kunnen met de uitwerking van het financieringsplan en herontwikkelingsplan, was er duidelijkheid van de gemeenteraad nodig. Algemeen directeur Cees Roozemond is zeer verheugd met de recente ontwikkelingen. “Wij hoopten op deze uitkomst in de raadsvergadering waarbij we brede steun hebben ontvangen voor de plannen van sc Heerenveen en VV Heerenveen. We zijn ons ervan bewust dat we er nog niet zijn maar hebben met deze uitkomst een belangrijke stap voorwaarts gezet.  Als club kunnen we nu aan de slag met de volgende fase van de realisering van het nieuwe Sportpark Skoatterwâld.”

“Ook VV Heerenveen is blij met deze belangrijke stap”, vertelt voorzitter Bernier Hoekstra. “We kunnen nu beginnen met nadenken hoe het nieuwe clubgebouw er uit moet gaan zien. Het belangrijkste voor ons is daarbij het aantal kleedkamers zodat we onze leden en onze gasten weer waardig kunnen ontvangen. Ook kunnen we verder met de planvorming van de huisvesting voor sc Heerenveen Vrouwen, de kantine met keuken en de commerciële- en vergaderruimtes.”