Gertjan Hilarius verkozen tot Fieldmanager of the Year 2023

23 november 2023 14:00

Gertjan Hilarius, de groundsman van sc Heerenveen, is verkozen tot Fieldmanager of the Year 2023. De uitslag van deze jaarlijkse vakprijs werd woensdagavond onthuld tijdens het Green Gala van Vakblad Fieldmanager, waarbij een deskundige jury betrokken was.


Voor Hilarius was het even wennen om in de schijnwerpers te staan toen hij de bijbehorende onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Hij gaf aan verheugd te zijn met de titel en benadrukte dat het niet alleen gaat om de kwaliteit van het grasveld in het stadion, maar vooral om zijn algemene benadering van het vak en zijn werkmethoden. Hij voelt zich vereerd om nu deel uit te maken van het selecte gezelschap van de beste fieldmanagers in Nederland.

Na zijn overwinning ontving Hilarius donderdag de felicitaties op de club, waar hij benadrukte dat hij zijn prestatie deelt met zijn vier gewaardeerde collega's. Als ambassadeur van Fieldmanager of the Year 2023 wil Hilarius het komende jaar de focus leggen op de jeugd in het vak. Hij benadrukte eerder al in zijn nominatie-interview de noodzaak om te investeren in de nieuwe generatie fieldmanagers en heeft in samenwerking met Scholengroep Aeres (locatie Heereveen) een kweekschoolstructuur opgezet waarbij wekelijks klassen bij de 'Fieldmanager of the Year 2023' komen kijken.