Henk Brugge nieuwe assistent-trainer sc Heerenveen

01 juli 2023 18:44

Henk Brugge (45) wordt de nieuwe assistent-trainer van sc Heerenveen. Brugge, woonachtig in Emmeloord, tekent in Friesland een contract voor twee seizoenen. 

Henk Brugge Stock

 

Afgelopen seizoen was de geboren Haarlemmer trainer bij Feyenoord Onder 18. De vier seizoenen daarvoor was hij hoofd jeugdopleiding bij PEC Zwolle. In het laatste jaar hiervan nam hij ook hier de Onder 18 van de Zwollenaren onder zijn hoede. Daarnaast is hij ook al vier seizoenen werkzaam bij diverse Oranje-elftallen. Zo is hij assistent geweest bij Oranje Onder 17, Onder 18 en Onder 19. Met de Onder 17 werd hij Europees Kampioen en behaalde hij de vierde plek op het WK in Brazilië.  

Voor Brugge is sc Heerenveen geen geheel nieuwe club. Tijdens zijn opleiding ‘Hoofd jeugdopleiding pro’, heeft hij namelijk een aantal jaar geleden de gehele Akademy van sc Heerenveen onder de loep genomen en van advies voorzien. Zo heeft hij de club al goed leren kennen.  

“Ik ben trots dat ik, samen met Paul Simonis, assistent-trainer mag worden van sc Heerenveen onder Kees van Wonderen. Ik kijk er enorm naar uit om betrokken te zijn bij de sportieve ontwikkeling van het team”, vertelt Brugge over deze nieuwe stap in zijn carrière.  

Ferry de Haan is blij met de komst van de nieuwe assistent-trainer: “Na het gesprek met Henk hadden we een positief gevoel dat hij een welkome aanvulling zou zijn. Het is een trainer met andere competenties binnen onze technische staf met oog voor de talenten binnen de selectie, die op het moment minder aan spelen toekomen. We willen Feyenoord bedanken voor hun medewerking om Henk deze stap te gunnen.”  

Brugge zal vanaf zondag op het trainingsveld staan.