JARIG SC HEERENVEEN TRAKTEERT FANS OP OEFENZEGE TEGEN OFI KRETA

20 juli 2023 21:11

sc Heerenveen heeft donderdagavond de supporters getrakteerd op een mooie wedstrijd en twee doelpunten. De club die 103 jaar bestaat vandaag zag tegenstander OFI Kreta niet tot scoren komen op Sportpark 't Heidefjild in Jubbega.

FP1 5820

Voor de Friezen was het de vijfde wedstrijd van de voorbereiding. Waar Kees van Wonderen tijdens de vorige vier duels telkens koos voor een mix van eerste elftalspelers en talenten uit de Onder 21 koos hij nu voor een sterkere ploeg. Osame Sahraoui maakte zijn eerste minuten in de voorbereiding. Hij kreeg langer vakantie door de interlandperiode met Jong Noorwegen.

Ook Milan van Ewijk keerde terug bij de selectie. Hij begon op de bank. Vanuit de dug-out zag hij Sahraoui de enige goal van de eerste helft maken. Een hard schot in de verre hoek ging tegen de touwen. Heerenveen kreeg meer kansen, maar de Griekse doelman Nikos Christogeorgos hield zijn doel verder schoon voor de pauze.

Na de rust begon sc Heerenveen met drie nieuwe namen: Milan van Ewijk, Pelle van Amersfoort en Alex Timossi vervingen Hussein Ali, Daniel Karlsbakk en doelpuntenmaker Sahraoui. Met drie nieuwelingen binnen de lijnen werd de marge twintig minuten voor tijd bijna verdubbeld. Pawel Bochniewicz kopte een bal keihard tegen de lat. Een paar minuten later mocht de Pool alsnog juichen na een rake kopbal, waardoor de stand 2-0 werd.

Het was voor Van Wonderen het moment om nog meer te wisselen. Maar liefst zeven nieuwe namen kwamen in het veld. Kreta kreeg daarna nog wel wat kansen, maar de bal wilde er niet in voor de bezoekers. Daardoor stapte de in rood gestoken Friezen met een glimlach van het veld.