Kenneth Zandvliet nieuwe hoofd scouting

06 februari 2023 15:30

Kenneth Zandvliet (56) is de nieuwe hoofd scouting van sc Heerenveen. Hij was de afgelopen vier seizoenen actief als internationaal scout voor Chelsea. Zandvliet volgt de vertrokken Peter Maas op, die sinds 1 februari technisch directeur is geworden van NAC Breda.

DSC 8869


Zandvliet werkte eerder elf seizoenen in de scouting bij Go Ahead Eagles en vervolgens als hoofd jeugdscouting bij FC Twente. Bij Chelsea was hij de afgelopen jaren als internationaal scout Europa eindverantwoordelijk voor het scouten van spelers in de leeftijdscategorie Onder 17 tot en met Onder 23.

Technisch manager Ferry de Haan is content met de aanstellen van Van Zandvliet. “Kenneth is zeer ervaren met scouting en beoordeling van spelers. We kijken uit naar zijn bijdrage in de verdere ontwikkeling van het scoutingsteam. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij de absolute top en deze kennis kunnen wij uiteraard goed gebruiken.”

Zandvliet kijkt uit naar zijn werkzaamheden in Friesland. “sc Heerenveen staat aangeschreven als een club waar jong talent graag naartoe komt om zichzelf te ontwikkelen. Het is een mooie uitdaging om dit voort te zetten en dus de juiste spelers voor de club in kaart te brengen. Samen met het scoutingsteam en Ferry wil ik graag mijn bijdrage leveren aan het door ontwikkelen van de scouting bij sc Heerenveen.”