Luuk Brouwers voor vier seizoenen naar sc Heerenveen

21 augustus 2023 10:00

Luuk Brouwers is speler van sc Heerenveen. De 25-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van FC Utrecht met een verplichte optie tot overname. Brouwers tekent in Fryslân een contract tot de zomer van 2027.

Luuk Brouwers


De in Helmond geboren Brouwers maakte al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het profvoetbal namens FC Den Bosch. In 2020 maakte hij de overstap naar Go Ahead Eagles waarmee hij - samen met huidig hoofdtrainer Kees van Wonderen - na één seizoen direct promoveerde naar de Eredivisie. Brouwers kende in Deventer een zeer sterk seizoen waarbij hij als middenvelder goed was voor zeven goals en drie assists. Zijn goede prestaties leverde hem in de zomer van 2022 een transfer naar FC Utrecht op. Namens de club uit de Domstad kwam hij vorig jaar 29 keer in actie.

Algemeen directeur Ferry de Haan: "We volgen Luuk al langere tijd. Toen wij doorkregen dat zijn perspectief op speelminuten bij FC Utrecht dit seizoen minder werd, hebben we ons direct weer gemeld. Hij heeft bewezen een multifunctionele middenvelder te zijn die ook een doelpunt kan maken. Wij willen FC Utrecht bedanken voor hun medewerking omtrent deze transfer. We hebben veel vertrouwen in Luuk en zijn dan ook blij met zijn komst."