Matchwinner Van Hooijdonk voelt zich als een vis in het water tegen FC Volendam

08 april 2023 22:52

Sydney van Hooijdonk is in bloedvorm, zo bewees hij zaterdagavond in het Abe Lenstra stadion. De aanvaller was afgelopen weekend al goed voor de openingstreffer tegen AZ en herhaalde dat kunstje nu opnieuw. Toeval kun je het niet meer noemen: inclusief deze wedstrijd scoorde hij al acht keer het eerste doelpunt in een duel. Tegen FC Volendam betekende die goal het startschot van een leuk affiche: 2-1. "Uit de laatste drie wedstrijden hebben we zeven punten. Het gaat goed, ook bij mij", vertelde de spits voor de camera van ESPN.

HEEVOL 5


Na zes minuten veerden de supporters in het Abe Lenstra  stadion voor het eerst op, toen Van Hooijdonk de bal tegen de touwen werkte na een uitstekende voorzet van Sahraoui. Het doelpunt was dik verdiend. Heerenveen begon goed en combineerde er op los, maar na achttien minuten moest de ploeg van Kees van Wonderen opnieuw op jacht naar een voorsprong. Oude bekende Henk Veerman, die in het Abe Lenstra stadion in het verleden zo vaak scoorde, deed dat nu ook. Daardoor kwam FC Volendam op gelijke hoogte.

Bijna een kwartier later kreeg de boomlange spits nog een kans, maar Xavier Mous greep uitstekend in. Waar het de Volendammer niet lukte om zijn tweede treffer van de avond te maken, deed de spits aan de andere kant van het veld dat wel. Na een geweldige pass van Anas Tahiri en een voorzet van Milan van Ewijk schoot Van Hooijdonk de Friezen weer op voorsprong. "De tweede goal was een goede loopactie", aldus de aanvaller, die voor het eerste doelpunt de credits gaf aan de man van de assist. "Sahraoui kan geweldig dribbelen. Dat is voor mij genieten."

2-1 was ook de ruststand, wat betekende dat de thuisploeg zich na de pauze op kon maken voor een serieus offensief. Waar sc Heerenveen voor de pauze bij vlagen swingend over het veld ging, sprankelde de ploeg in het tweede bedrijf een stuk minder. Dat had ook met de tegenstander te maken, die op zoek ging naar de gelijkmaker. Het zorgde ervoor dat er aan beide kanten wat dreiging was. De Friezen wilden de marge verdubbelen, terwijl de spelers uit het vissersdorp op jacht gingen naar een resultaat. Gaetano Oristanio en Carel Eiting waren voor de gasten dichtbij; Simon Olsson, Pelle van Amersfoort en Thom Haye voor de thuisploeg. Goals vielen niet meer, waardoor de punten in het Abe Lenstra stadion bleven.


Opstelling sc Heerenveen:
Mous; Van Ewijk, Van Ottele, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Van Amersfoort (76. Karlsbakk), Tahiri; Olsson, Van Hooijdonk, Sahraoui (76. Al Hajj)