Mickey van der Hart naar sc Heerenveen

24 augustus 2023 10:28

sc Heerenveen heeft een nieuwe doelman aangetrokken: Mickey van der Hart. De 29-jarige keeper kwam het vorige seizoen uit voor FC Emmen, waar zijn contract deze zomer afliep. Van der Hart tekent in het Abe Lenstra stadion een verbintenis voor twee seizoenen.

Mickey Van Der Hart


Van der Hart doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2013 namens de Amsterdammers via Jong Ajax zijn debuut in het betaald voetbal. Na een verhuurperiode aan Go Ahead Eagles, verdedigde hij vervolgens vier seizoenen het doel van PEC Zwolle. In 2019 startte Van der Hart aan zijn eerste buitenlandse avontuur bij Lech Poznan. In Polen stond hij drie seizoenen onder de lat. Vorig seizoen keerde de geboren Amstelvener via FC Emmen terug naar Nederland.

Met de komst van de ervaren Van der Hart heeft sc Heerenveen weer de beschikking over het gewenste aantal keepers. Algemeen directeur Ferry de Haan: "Mickey heeft bijna 250 duels in het profvoetbal achter zijn naam staan. We denken dat het een doelman is die met zijn karakter en ervaring goed past bij de spelersgroep."