Nieuwe seizoen afgetrapt met eerste training: "Ik kan er weer vol voor gaan"

01 juli 2023 17:30

Zaterdagmiddag was het parkeerterrein bij Sportpark Skoatterwâld niet groot genoeg om alle auto’s kwijt te kunnen. De eerste training van het nieuwe seizoen stond op het programma en daar kwamen behoorlijk wat supporters op af. Iedereen wilde een glimp opvangen van nieuweling Charlie Webster of een van de andere spelers. Andries Noppert, Milan van Ewijk, Daniël Karlsbakk en Osame Sahraoui ontbraken nog door de interlandperiode.

11


"We mogen weer", vertelde Kees van Wonderen, die net als alle spelers en andere stafleden met luid applaus het trainingsveld betrad, kort voor de training. "Er zijn een paar spelers vertrokken en met Charlie is er een talentvolle voetballer bijgekomen. We gaan zien hoe snel en goed hij zich gaat ontwikkelen. Er zullen nog meer nieuwe spelers komen. Dat de selectie nu nog niet compleet is, is inherent aan het Nederlandse voetbal. Ik denk dat er geen enkel team is dat nu al helemaal klaar is."

"Er zullen nog meer nieuwe spelers komen, maar nu waren er ook al veel nieuwe gezichten", aldus Anas Tahiri, doelend op een aantal jeugdspelers die de kans krijgen om zichzelf te laten zien. Een van die talenten is doelman Jesper van der Mark. Hij zat afgelopen seizoen al meerdere keren op de bank bij het eerste elftal. "Leuk dat ik er bij mag zijn. Ik heb een paar weken niks gedaan, dus het is mooi dat we weer begonnen zijn."

Tahiri: "Ik heb een goede vakantie gehad. In het seizoen is het druk, dus ik heb echt even rust genomen. Nu kan ik er weer vol voor gaan." Dat geldt ook voor Pelle van Amersfoort. "Een eerste training is altijd leuk met de supporters", aldus de middenvelder, die na de training lang omringd was met kinderen die een handtekeningen wilden of met een camera klaarstonden voor een foto. "Na ongeveer drie weken vakantie heb je wel weer zin om het veld op te gaan. Vanochtend hadden we al een piepjestest. Dan moet je meteen weer even gasgeven."