Om Utens: Noppert opnieuw in Oranje, Sahraoui voor het eerst bij Noorse ploeg

01 september 2023 12:00

Het nieuwe seizoen is weer begonnen, wat betekent dat er ook bijna weer interlands op het programma staan. Kees van Wonderen heeft tijdens de interlandperiode een kleinere selectie tot zijn beschikking dan normaal. Meerdere spelers maken namelijk kans op een oproep voor hun land.

HEESPA 3


Andries Noppert opnieuw geselecteerd voor Oranje
Begin september speelt het Nederlands elftal twee kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap. Andries Noppert is hier wederom bij. Bondscoach Ronald Koeman heeft de doelman in de definitieve selectie opgenomen.

De Friese doelman moet zich op maandag 4 september melden in Zeist. Donderdag 7 september speelt Oranje in Eindhoven tegen Griekenland. Drie dagen later, op zondag 10 september, reist de ploeg af naar Dublin voor het duel met Ierland.


Osame Sahraoui mag op pad met Martin Ødegaard
Voor Osame Sahraoui komt een droom uit. De aanvaller, die het seizoen uitstekend begonnen is met twee doelpunten en een assist, zit voor het eerst bij de nationale ploeg van Noorwegen. Daar gaat hij sowieso het trainingsveld delen met Manchester City-spits Erling Haaland en Arsenal-smaakmaker Martin Ødegaard. Noorwegen speelt op 7 september tegen Jordanië en vijf dagen later tegen Georgië.

 

Daniel Karlsbakk bij Noorwegen Onder 21
Waar Sahraoui met de hoofdmacht van Noorwegen op pad mag, sluit Karlsbakk aan bij de Noorse Onder 21. Twee wedstrijden staan deze interlandperiode op het programma. Op 7 september is San Marino de tegenstander, waar vijf dagen later een krachtmeting met Letland gepland staat.

Ion Nicolaescu mag topscorers-record verscherpen
De topscorer aller tijden van Moldavië is natuurlijk geselecteerd voor de komende interlandperiode. De aanvaller, die twaalf keer scoorde voor zijn land, speelt twee wedstrijden. Op 7 september staat er een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oostenrijk op het programma. Drie dagen later een EK-kwalificatieduel tegen de Faeröer-eilanden.

Hussein Ali kan debuteren voor Irak
Voor Hussein Ali kan het een bijzondere interlandperiode worden. Hij speelde jeugdinterlands voor Zweden, maar kan nu zijn debuut maken voor de hoofdmacht van Irak. De vleugelverdediger kan zijn eerste minuten voor het Aziatische land maken tegen India, tijdens een mini-toernooitje in Thailand. Daarna volgt nog een wedstrijd tegen het gastland of Libanon.

Bernt Klaverboer met Oranje Onder 19 op pad
Andries Noppert zit in de selectie van het Nederlands elftal, Bernt Klaverboer is opgenomen in de selectie van Oranje Onder 19. Voor de talentvolle doelman staat een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Italië op het programma. Dat duel wordt op maandag 11 september gespeeld in Prato. Xavi Woudstra staat op de reservelijst.