Oud-spelers 'debuteren' in comfortvak van sc Heerenveen: "Ik wil de club graag helpen"

02 mei 2023 15:00

Bij de wedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Emmen waren oud-spelers Jan Schulting (67) en Taco Swan (62) aanwezig in het comfortvak om hun licht te laten schijnen op het duel. Het is de bedoeling dat de voormalig voetballers zich de komende periode vaker in gaan zetten voor de club. Beiden kijken terug op een geslaagd 'debuut'.

Ambassadeurs
Jan Schulting en Taco Swan laten hun licht schijnen op de wedstrijd


"Het was leuk om te doen", vertelt Schulting, die meer dan driehonderd wedstrijden voor de Friese club speelde en daarin 65 keer wist te scoren. "Ik heb hier heel veel wedstrijden gespeeld, in een periode dat het nog semi-professioneel was. Mijn laatste wedstrijd is ongeveer 35 jaar geleden. We zijn nu ingezet in het comfortvak, waar de meeste mensen ouder dan zestig jaar zijn. Dat zijn toch de supporters die mij nog hebben zien spelen. Als ik op deze manier nog een bijdrage kan leveren aan de club, wil ik graag helpen. Het is mooi dat de club aan ons denkt."

Swan, die zeventien keer in actie kwam voor sc Heerenveen, is ook positief. "Het belangrijkste is dat wij een positieve bijdrage kunnen leveren aan deze club. Dat kan op deze manier bij het comfortvak met een wedstrijdanalyse, maar er kan ook iets anders ontstaan, dat we de club op een ander vlak gaan helpen." Schulting hoopt dat er meer oud-spelers komen die zich in willen zetten. "Er zijn spelers die verhuizen als ze klaar zijn met voetballen bij deze club, maar er is ook een categorie die nog regelmatig in het stadion komt. Die willen wij een podium bieden."