Patrik Wålemark blij met huurdeal: "Hussein Ali heeft me heel vaak gebeld"

31 augustus 2023 16:16


Patrik Wålemark speelt dit seizoen in het Abe Lenstra stadion. De Zweedse vleugelaanvaller hoefde bij Feyenoord niet te rekenen op veel speeltijd, maar heeft de kwaliteiten om bij sc Heerenveen een belangrijke kracht te worden. Mochten de supporters binnenkort op de banken staan voor de buitenspeler, dan mogen ze Hussein Ali daarvoor bedanken. "Dat ik hier ben, is een dikke shout out naar hem, haha. Hij heeft me heel vaak gebeld de afgelopen dagen."

Walemark 9967

"Gimme! Gimme! Gimme!" De Zweedse aanvaller komt de perszaal inlopen. Zacht zingt hij het nummer van ABBA. Wålemark zit duidelijk lekker in zijn vel. Daar heeft hij ook alle reden voor, want hij heeft tijdelijk een nieuwe club gevonden. Hij tekent voor de camera van de clubfotograaf zijn contract en poseert trots met het shirt. Dit seizoen mag hij schitteren in het pompeblêdentricot. "Ik ben blij. Het is een mooi stadion, met trouwe supporters, dus ik vind het fijn om hier te zijn. De ploeg heeft zes punten na drie wedstrijden, dus dat is goed. Ik kijk er naar uit om onderdeel uit te maken van dit project."

"Wat voor mij heel belangrijk was, was dat hier al meerdere spelers zijn die ik ken"

Bij Heerenveen komt hij een aantal oude bekenden tegen. Ali kent hij al, net als Simon Olsson en Denzel Hall. Met laatstgenoemde werkte hij al samen met Feyenoord. De eerste twee kent hij uit zijn vaderland. "Er waren meerdere clubs die me wilden overnemen, maar ik wilde graag hier naartoe. Wat voor mij heel belangrijk was, was dat hier al meerdere spelers zijn die ik ken", vertelt de aanvaller, die ook met oud-Heerenveenspeler Amin Sarr een goede band heeft.

"Hij is een goede vriend van mij. Ik weet dat hij hier genoten heeft en veel doelpunten maakte. Ik heb zelf geen doel dat ik een bepaald aantal goals wil maken dit seizoen. Het belangrijkste is dat ik veel minuten ga maken. Ik ben een creatieve speler, die het liefst als rechtsbuiten speelt. Ik trek graag naar binnen met links en creëer kansen. Voor mezelf, maar ook voor mijn medespelers. Ik hoop dat ik het team beter kan maken en dat ik hier zelf ook een betere voetballer word."

DSC00498

"Ik hoop dat ik het team beter kan maken en dat ik hier zelf ook een betere voetballer word"

Anderhalf jaar geleden maakte de aanvaller de overstap van BK Häcken naar Feyenoord, maar spelen in het Abe Lenstra stadion deed hij in die tijd niet. De afgelopen maanden zat voetballen er sowieso niet in door een blessure. "De afgelopen twee à drie weken heb ik weer meegetraind bij Feyenoord. Dat ging heel goed. Ik ben blij dat ik me eindelijk weer echt een voetballer voel. Ik hoop dat ik na de interlandperiode weer helemaal fit ben. Ik heb zin om weer lekker te spelen."

Bekijk hier het interview met sc Heerenveen TV: