'Rood' sc Heerenveen verliest oefenduel van Huddersfield Town

29 juli 2023 17:55

sc Heerenveen heeft de oefenwedstrijd tegen Huddersfield Town verloren. Na negentig minuten stond er een 1-0 stand op het scorebord in het John Smith’s Stadium. Het Engelse doelpunt kwam een kwartier voor tijd van de voet van Kyle Hudlin. De Friezen speelden toen al een half uur met tien man door een rode kaart van Syb van Ottele.

Hud 9

Vanuit Nederland waren maar liefst driehonderd supporters de ploeg van Kees van Wonderen achterna gereisd. Zij zagen in de eerste helft dat de Friezen meer balbezit hadden en dat de Engelsen vooral vanuit de omschakeling gevaarlijk wilden worden. Veel kansen leverde dat aan beide kanten niet op. De keeper van Huddersfield Town moest na bijna een half uur voor het eerst serieus in actie komen, toen Osame Sahraoui het probeerde met een schot in de linkerhoek. Een paar minuten voor het rustsignaal probeerde de Noor het nogmaals, terwijl ook Syb van Ottele met een afstandsschot zijn geluk beproefde. De bal ging net voorlangs.

Vlak voor de pauze liet Van Ottele zich aan de andere kant van het veld zien. Hij probeerde een doorgebroken Engelsman van de bal te zetten, maar volgens de scheidsrechter deed de verdediger dat onreglementair. Daardoor moest de mandekker met een rode prent het veld vroegtijdig verlaten. Huddersfield kreeg nog een vrije trap, maar die inzet wist Andries Noppert tegen te houden. Hij zorgde er daarmee voor dat de ploegen met een doelpuntloze stand de kleedkamers opzochten.

Na de thee moesten de bezoekers dus met een man minder aantreden, waardoor Thom Haye een linie naar achteren ging. Met tien tegen elf lukte het de Friezen niet om nog serieuze kansen te creëren, maar ook Noppert was vooral toeschouwer in het tweede bedrijf. Toch moest hij een kwartier voor tijd de bal uit het net vissen nadat Kyle Hudlin de bal van dichtbij tegen de touwen werkte. Het bleek de enige goal van de wedstrijd.