sc Heerenveen begint voorbereiding met veertienklapper

03 juli 2023 21:30

Maandagavond stond de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het programma. In Wolvega was de plaatselijk voetbalclub de tegenstander onder een behoorlijk grijs wolkendek. Wat vooral uit de lucht kwam vallen waren doelpunten van de pompeblêdenformatie. Na negentig minuten stond er een 0-14 uitslag op het scorebord.

W12

Het was druk langs het veld, waar de supporters beloond werden op veel goals nadat het Frysk Folksliet klonk rondom het veld. Al binnen tien minuten had de profclub twee keer raak geschoten. Xavi Woudstra kreeg de eerste achter zijn naam, waarna Pelle van Amersfoort nummer twee binnenwerkte. Mats Köhlert was na een kwartier spelen het eindstation van een aanval, waardoor de marge drie werd.

De Wolvega-doelman redde een aantal keer goed, maar hij kon niet voorkomen dat Van Amersfoort zijn tweede treffer maakte en Alex Timossi nog voor de pauze scoorde. De wisselspelers zagen die treffers niet meer. Zij waren ondertussen begonnen met de warming-up, omdat zij de tweede helft mochten spelen.

Met elf nieuwe namen ging Heerenveen op jacht naar meer doelpunten. Met resultaat. Roan van der Plaat, Melle Joop Witteveen (2), Ché Nunnely, Thom Haye (4) en Ilyas el Moussaoui waren na rust trefzeker.

Opstelling sc Heerenveen eerste helft: Bekkema; Ali, Nunumete, Van Ottele, Köhlert; Tahiri, Woudstra, Van Ee; Timossi, Van Amersfoort, Karim.

Opstelling sc Heerenveen tweede helft: Klaverboer; Oostra, Timmerman, Bochniewicz, Van der Plaat; Haye, Webster, Olsson; Witteveen, El Moussaoui, Nunnely