sc Heerenveen contracteert veertien spelers voor Bijzondere Eredivisie: "Er komt een droom uit"

04 oktober 2023 12:09

Veertien nieuwe voetballers van het G-team werden dinsdagmiddag gepresenteerd in het Abe Lenstra stadion. Het zorgde bij de talenten voor grote grijnzen en bij de ouders voor een zere vinger. Zij bleven maar foto’s maken toen de handtekening op het contract werd gezet. Algemeen directeur Ferry de Haan was blij met de aanwinsten. "Voetbal is voor iedereen. Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie het prachtige pompeblêdenshirt waardig gaan dragen!"

03102023313295 DSC 3131


Eén voor één kwamen de voetballers vanaf de tribune het veld op, waarna ze met hun eigen opkomstnummer naar de tafel liepen voor de officiële contractondertekening. Twee spelers kozen voor de goaltune 'Jij denkt maar dat je alles mag van mij'. Eén daarvan was Rens van der Velde. "Ik ben al jaren seizoenkaarthouder. Er komt een droom voor me uit. We gaan met z’n allen een mooi seizoen beleven. Ik hoop op veel doelpunten, maar ook op heel veel plezier."

David Stam kwam op met een lange aanloop en een imponerende sprint. "Ren jij altijd zo hard? Het zag er heel goed uit", aldus Ferry de Haan, die ook onder de indruk was van Floris Panneman. "Ik zag hem aankomen en ik dacht: dit is een aanvoerder." Ook Jeremiah Bloemhof kon op complimenten rekenen: "Ben je links? Ik heb het al gezien, dit wordt een hele grote!"

Aan enthousiasme zal het dit seizoen niet liggen, zo bleek. Alle spelers waren uitzinnig van vreugde. "Ik vind het mooi om voor een topclub te spelen", vertelde Kyandro van den Berg. Stan Hoogerberg, die tijdens zijn presentatie enthousiast klapte naar het publiek, is ook trots. "Ik vind dit heel erg leuk", aldus de voetballer. Lars Strijker had woorden van gelijke strekking: "Ik heb er hartstikke veel zin in."

Egbert van Hes, die met zijn bedrijf Eisma Media Groep hoofdsponsor is van het team, genoot van de fanatieke aanwinsten: "We doen allemaal mee in deze samenleving. Ieder mens is uniek. We zijn niet allemaal gelijk, maar iedereen is wel gelijkwaardig. We hopen dat jullie een fantastisch seizoen hebben, met veel plezier!"