sc Heerenveen heeft al kater voor de feestdagen door bekeruitschakeling

21 december 2023 21:58

Het bekertoernooi is voorbij voor sc Heerenveen. De ploeg verloor met 1-0 van Vitesse. "De ranglijst zegt niet altijd iets, er blijft iets onvoorspelbaars in voetbal zitten", vertelde Kees van Wonderen voorafgaand aan de wedstrijd. Die uitspraak had de spelers niet genoeg op scherp gezet, zo bleek in het GelreDome.

VIT


De Friezen wonnen in de competitie al in het GelreDome en ook nu waren de eerste tekenen goed. Kees van Wonderen zag zijn manschappen namelijk sterk beginnen in Arnhem. Dat resulteerde in de vierde minuut voor de eerste serieuze kans, maar Pelle van Amersfoort zijn kopbal eindigde op de paal. Daarna kwam er ook aan de andere kant gevaar. Bij sc Heerenveen stond Mickey van der Hart onder de lat en hij liet zich tweemaal prima gelden. Een schot van Melle Meulensteen kon hij makkelijk keren en niet veel later greep hij ook uitstekend in op een inzet van Million Manhoef. Beide teams waren te slordig om heel veel kansen te creëren. Marco van Ginkel kreeg nog een kopkans namens de thuisploeg en Ché Nunnely kwam net tekort nadat Van Amersfoort de bal met het hoofd teruglegde op de buitenspeler.

In de tweede helft was het weer Van der Hart die in actie moest komen. Na een vrije trap kwam de bal voor het doel bij Nicolas Isimat-Mirin, maar de keeper wist de bal tegen te houden. Na een uur spelen moest Markus Schubert zich laten zien na een schot van Osame Sahraoui, maar ook hij hield zijn doel schoon. Uit de corner volgde opnieuw gevaar: Luuk Brouwers kopte naast. Om een overwinning in de wacht te slepen, besloot Van Wonderen om vers bloed te brengen in de aanval. Patrik Walemark en Ion Nicolaescu kwamen ruim een kwartier voor tijd binnen de lijnen.

De eerste kans na die wissels was voor een speler die al binnen de lijnen stond: Sahraoui werd door Simon Olsson voor de keeper gezet, maar hij had niet genoeg tijd om de bal langs de sluitpost te werken. Amine Boutrah slaagde er namens Vitesse wel in. Met een fraaie knal passeerde hij Van der Hart. Kort na die treffer kregen de Arnhemmers de kans om de marge te verdubbelen, maar Manhoef stuitte op de doelman van de Friezen. Heerenveen creëerde niets meer en ligt daardoor uit de beker.


Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Braude, Van Beek, Bochniewicz (87. Van Ottele); Köhlert; Haye, Brouwers, Olsson; Nunnely (73. Walemark), Van Amersfoort (73. Nicolaescu), Sahraoui