sc Heerenveen heeft vroege kater op zaterdagavond door hattrick Pavlidis

21 oktober 2023 22:51

sc Heerenveen is er zaterdagavond niet in geslaagd om het kunstje van vorig seizoen te herhalen. Toen speelde de ploeg van Kees van Wonderen met 1-1 gelijk tegen AZ, nu stond er na negentig minuten een 3-0 stand op het scorebord. Vangelis Pavlidis was met drie doelpunten de grote man bij de Alkmaarders.

DSC 3459

De Friezen kwamen in de elfde minuut op achterstand door een ongelukkige treffer. Vangelis Pavlidis, die dit seizoen in elke Eredivisiewedstrijd scoorde, zag zijn inzet aangeraakt worden door Thom Haye waardoor Andries Noppert kansloos was.

Heerenveen moest daarna in de achtervolging, maar veel kansen kon de ploeg niet creëren. Het gevaar moest komen uit standaardsituaties. Pelle van Amersfoort zag een kopbal vlak voor de doellijn weggehaald worden door AZ-verdediger Sugawara en in de blessuretijd was Thom Haye nog dichtbij met een directe vrije trap. Mathew Ryan kon de bal over zijn doel tikken. Aan de andere kant van het veld wist ook AZ het doel nauwelijks onder vuur te nemen, waardoor de teams gingen rusten met een minimale marge: 1-0.

Waar sc Heerenveen en AZ voor de pauze beide niet veel kansen kregen, werd na rust het kwaliteitsverschil duidelijk. De Alkmaarders combineerden er lustig op los en maakten nog twee doelpunten via Pavlidis. De spits kon van dichtbij binnenwerken na een voorzet van Dani de Wit en was daarna nog het eindstation van een fraaie aanval. Daardoor bleven de punten in Noord-Holland.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Ali (71. Braude), Van Beek, Bochniewicz (82. Van Ottele), Köhlert; Haye, Olsson (82. Tahiri), Brouwers; Wålemark (71. Nunnely), Van Amersfoort (71. Karlsbakk), Sahraoui