sc Heerenveen kan niet stunten, maar is niet geheel kansloos tegen koploper PSV

07 december 2023 20:40

Het lukte sc Heerenveen niet om te stunten tegen koploper PSV. In het Philips Stadion deden de bezoekers vooral voor de pauze aardig mee, maar het kwaliteitsverschil tussen beide teams bleek toch te groot. Na negentig minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord in Noord-Brabant.

PSV1


Het doel van de Friezen was duidelijk: hetzelfde kunstje herhalen als de vorige keer toen de teams tegenover elkaar stonden. Vorig seizoen eindigde het duel namelijk in een spectaculaire 3-3. Dat het niet gemakkelijk zou worden om weer met een resultaat terug naar huis te gaan, beseften alle spelers zich maar al te goed. Sinds dat duel verloor PSV geen enkel punt meer in competitieverband. Dit seizoen werd al veertien keer op rij gewonnen.

Donderdagavond hadden de bezoekers niet het gevoel dat ze sowieso kansloos waren. De Eindhovenaren hadden voor de pauze weliswaar de grootste en de meeste kansen, maar ook Heerenveen deelde een aantal speldenprikjes uit. Pelle van Amersfoort, Sven van Beek en Syb van Ottele probeerden om Walter Benítez te verschalken, maar de keeper hoefde niet een keer serieus in actie te komen. Andries Noppert had daarentegen wel wat te doen. Na ruim een halfuur spelen moest hij zich gewonnen geven op een inzet van Guus Til, wat ook de ruststand was.

Waar sc Heerenveen voor de pauze nog aardig meevoetbalde, was het in de tweede helft eenrichtingsverkeer. Na bijna een uur spelen leek Luuk de Jong de marge te verdubbelen, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de aanvaller de bal op de hand kreeg. Niet veel later zat het voor de PSV-aanvaller weer niet mee toen hij de lat raakte, waardoor de Friezen nog steeds mochten hopen op een stunt. Van Wonderen bracht met Ion Nicolaescu en Patrik Walemark twee verse krachten voorin, maar alleen de thuisploeg scoorde nog een keer. Ricardo Pepi maakte de 2-0. In de absolute slotfase raakte Nicolaescu nog de lat met een harde inzet.


Opstelling sc Heerenveen:
Noppert; Braude, Van Beek, Van Ottele, Köhlert; Haye, Brouwers (87. Karlsbakk), Olsson; Nunnely (62. Walemark) , Van Amersfoort (76. Nicolaescu), Sahraoui