sc Heerenveen kleurt oranje voor KiKa

20 april 2023 07:00

sc Heerenveen speelt op zaterdag 22 april tegen FC Emmen in een volledig oranje tenue. In samenwerking met hoofdsponsor Ausnutria wordt het pompeblêden-tricot eenmalig ingeruild voor een speciaal KiKa tenue om zo aandacht te vragen en geld op te halen voor de strijd tegen kinderkanker.

Persbericht Foto Sc Heerenveen X Kika


Het dragen van een ander shirt bij thuiswedstrijden is normaal gesproken ondenkbaar. Toch maakt de club eenmalig een uitzondering. Net als twee jaar geleden met de berenactie, wil sc Heerenveen iets unieks doen om aandacht te vragen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De club werd geraakt door het persoonlijke verhaal van Anne, één van de gezichten van de KiKa voorlichtingscampagne 'Als ik later groot ben'. Ieder kind heeft dromen en ambities. Een kind dat ziek is, heeft die dromen net zo goed, maar zal eerst beter moeten worden om deze dromen te kunnen verwezenlijken. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker.

"sc Heerenveen heeft het afgelopen decennium voor veel mooie acties en dus voor zichtbaarheid van KiKa gezorgd, met als hoogtepunt de Berenactie in 2020", zegt Jakolien van Eijk, algemeen directeur van KiKa. "Daardoor zijn we zeker in de regio Friesland maar ook daarbuiten steeds bekender geworden en zo hebben we onze achterban weer wat vergroot. Dat is zo belangrijk, want het feit dat nog steeds elke drie dagen een kind in Nederland sterft aan de gevolgen van kanker is onaanvaardbaar. Dat móet anders. Daarom ben ik ontzettend dankbaar dat we ook nu weer op de steun van sc Heerenveen kunnen rekenen. Alleen samen halen we uiteindelijk dat ultieme doel: 100% genezing van kinderkanker."


Veiling, losse verkoop shirts en collecte
Om geld op te halen voor KiKa wordt er zaterdag rondom de wedstrijd gecollecteerd. Daarnaast worden de wedstrijd gedragen shirts na het weekend geveild en zijn de speciale shirts ook in beperkte oplage te koop in de Feanstore vanaf 20 april om 13.00 uur. De opbrengst gaat naar KiKa, waarmee de stichting nieuw wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker kan financieren. Gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Het opgehaalde bedrag zal voorafgaand aan de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Excelsior bekend worden gemaakt.

Kika


Speciale ereronde in de rust
Anne is zaterdag zelf ook aanwezig in het Abe Lenstra stadion. Samen met andere gezinnen die te maken hebben met kinderkanker is zij uitgenodigd om de wedstrijd te beleven. In de rust zal zij een ereronde lopen met sc Heerenveen-aanvoerder Sven van Beek. Als gezicht van de campagne wil Anne bij nog meer mensen bewustwording creëren voor de ziekte. Daarom vindt ze het goed dat KiKa voorlichting geeft over kinderkanker. "Mensen denken snel aan de dood en dat kanker alleen maar verschrikkelijk is, maar je krijgt er ook leuke dingen voor terug." Zo zijn er heel veel initiatieven die haar en andere gezinnen hebben gesteund. "Dat gaf ons hoop en de kracht om weer door te gaan. Ik weet er nu zelf zoveel van af, dan is het fijn om met mijn verhaal die kennis te kunnen delen."  

De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Doneer nu eenmalig via: https://www.steunkika.nl/

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen (@scheerenveenofficial)