sc Heerenveen mag lang hopen op resultaat, maar verliest toch ruim van Ajax

05 november 2023 18:49

sc Heerenveen heeft geen resultaat gepakt tegen Ajax. De Friezen zullen lang het gevoel hebben gehad dat er iets te halen was in de hoofdstad, maar uiteindelijk stapten de spelers met lege handen van het veld af. Na negentig minuten stond er een 4-1 stand op het scorebord.

Aja5

In de Johan Cruijff Arena werd vlak voor de pauze hard gejuicht door de supporters van Ajax. Brian Brobbey verdubbelde de marge met een harde kopbal. Eerder in de eerste helft maakte Steven Bergwijn al een doelpunt. De vleugelaanvaller schoot de bal van dichtbij langs Andries Noppert. Lang werd gekeken of de Ajacied geen buitenspel stond, maar het doelpunt bleef staan. De Friezen leken daardoor met een 2-0 achterstand de kleedkamer op te zoeken in de rust, maar Luuk Brouwers had hele andere plannen. De middenvelder kopte vlak na de tweede treffer van de thuisploeg de bal achter Diant Ramaj, waardoor het geloof in een resultaat weer helemaal terug was.

Dat doelpunt kreeg aan het begin van de tweede helft bijna een vervolg. Ché Nunnely probeerde het tweemaal na passes van Brouwers en Simon Olsson, maar de schoten van de rechtsbuiten leverden geen doelpunten op. Na bijna een uur spelen moest Noppert in actie komen, toen Kristian Hlynsson de mogelijkheid kreeg in het zestienmetergebied. Niet veel later dacht Brobbey de marge weer naar twee te brengen, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat hij eerst een overtreding maakte. Daardoor bleef het spannend.

Met nog tien minuten te gaan, waren de bezoekers heel dicht bij de gelijkmaker. Na een voorzet van de ingevallen Hussein Ali kwam de bal bij Osame Sahraoui, maar zijn inzet ging via de binnenkant van de paal niet de goal in. Aan de andere kant van het veld lukte het de Amsterdammers nog wel om te scoren. Chuba Akpom kon van dichtbij binnenkoppen nadat Noppert in eerste instantie nog redding kon brengen op een schot van Steven Berghuis. In de slotfase scoorde Akpom nogmaals, waardoor het verschil tussen beide ploegen op het scorebord groter was dan op het veld.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Braude (62. Ali), Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Brouwers (82. Webster), Olsson (82. Van Ee); Nunnely (62. Witteveen), Van Amersfoort (46. Karlsbakk), Sahraoui