sc Heerenveen roept op: te gast? Oké, maar provoceren? Nee

09 maart 2023 15:10

Op zondag 12 maart speelt sc Heerenveen in een uitverkocht Abe Lenstra stadion tegen Ajax. sc Heerenveen hecht veel waarde aan veiligheid, gastvrijheid en toegankelijkheid, waarbij gedrag leidend is. Voor de wedstrijd tegen Ajax roepen wij iedereen op de wedstrijd gezamenlijk en met respect voor elkaar en het voetbal te beleven.

DSC04588


Bij de vorige editie deed de club een soortgelijke oproep. Eind 2021 genoten meer dan 25 duizend supporters van een mooi voetbalavond in het Abe Lenstra stadion. Ook zondag zullen de meeste supporters achter sc Heerenveen staan. Echter verwacht de club ook dat er neutrale toeschouwers en Ajax-aanhangers (uit de regio) op de tribunes zullen zitten. Juichen bij een eventueel doelpunt hoort er uiteraard bij en wordt getolereerd als men daarna gewoon weer gaat zitten. Ongeregeldheden en provocaties zijn voor sc Heerenveen onacceptabel.

In het kader van normalisatie roepen we iedereen in het stadion op zich normaal te gedragen, zodat we er samen een mooi voetbalfeest van kunnen maken!