sc Heerenveen verkoopt huid duur, maar blijft met lege handen achter

01 juni 2023 20:53

sc Heerenveen heeft in eigen huis de huid duur verkocht tegen FC Twente, maar stapte toch zonder tastbaar resultaat van het veld. Bij het laatste fluitsignaal stond er een 1-2 stand op het scorebord. Thom Haye maakte vlak voor de pauze de gelijkmaker namens de Friezen, maar in de blessuretijd van de tweede helft sloeg Manfred Ugalde toe. Daardoor moet zondagmiddag tijdens de tweede krachtmeting een achterstand ongedaan gemaakt worden door de pompeblêdenformatie.

HEETWE4

FC Twente haalde in de Eredivisie achttien punten meer dan sc Heerenveen, maar toch was er vertrouwen bij de thuisploeg. Eerder dit seizoen eindigde het duel in het Abe Lenstra stadion namelijk in een 2-1 overwinning. Destijds kwamen de Tukkers voor, maar wisten de Friezen de stand om te draaien. Donderdagavond leek hetzelfde scenario zich te voltrekken. In minuut negentien kwamen de bezoekers via Vaclav Cerny op voorsprong na een snelle en fraaie combinatie door de as van het veld. Na ruim een halfuur spelen waren de bezoekers dicht bij een verdubbeling van de marge, maar Andries Noppert kon knap redding brengen op een kopbal. Hij tikte de bal net over de lat.

Iedereen in het stadion leek al rekening te houden met een 0-1 ruststand, behalve Thom Haye. De middenvelder kreeg de bal van handenbinder Osame Sahraoui en besloot om het eens te proberen met een afstandsschot. Door de zwabber in het schot was Lars Unnerstall kansloos, waardoor de rust werd opgezocht met een gelijke stand op de borden. Die treffer gaf de ploeg van Kees van Wonderen energie. Aan het begin van de tweede helft zaten de spelers er vel op en dwongen ze de tegenstander tot fouten. Serieuze kansen leverde het niet op, maar door de strijdkracht ging het publiek er wel vol achter staan.

Vanaf minuut zestig kwamen beide ploegen tot serieuze kansen. Pawel Bochniewicz haalde de bal van de lijn na een poging van Manfred Ugalde, Noppert kon redden op een kopbal en een scrimmage ging er ook niet in voor de bezoekers. Voor de goal van de Tukkers werden de uitblinkende Sahraoui, Simon Olsson en de ingevallen Daniel Karlsbakk gevaarlijk met pogingen. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, maar toen het bord van de vierde man al in de lucht was gegaan voor de blessuretijd, lukte het FC Twente toch nog om te scoren. Ugalde werd de gevierde man.