sc Heerenveen verliest oefenwedstrijd van Westerlo

12 juli 2023 18:20

Woensdagmiddag heeft sc Heerenveen in een besloten oefenduel met 0-2 verloren van Westerlo. Het was voor de pompeblêdenformatie de eerste serieuze test in de voorbereiding, nadat eerst opgebouwd werd tegen drie mindere ploegen: FC Wolvega, Regiocombinatie Gaasterland/Sleat en Kickers Emden.

Wes 8


Drie wedstrijden hadden de Friezen dus al in hun eerste week van de voorbereiding. In al die wedstrijden kwamen de spelers driekwartier in actie. Tegen Westerlo, dat eerder weer aan de competitie begint, kregen de spelers een uur om verder in het ritme te komen. Dat was ook zo voor Andries Noppert, die zondag pas terugkeerde van zijn vakantie na de interlandperiode.

De doelman moest een aantal keer serieus in actie komen, maar hield zijn doel schoon. Aan de andere kant van het veld lukte het de Westerlo-sluitpost ook om de nul te houden, al hoefde hij daar minder voor te doen. sc Heerenveen had iets meer de bal, maar wist dat niet om te zetten in enorme kansen.

In het tweede gedeelte, toen er elf nieuwe namen in het veld kwamen, was het niet anders. De manschappen van Kees van Wonderen probeerden wel om een gat te vinden in de Belgische defensie, maar het leverde weinig echt gevaar op. De tegenstander lukte het wel: in minuut 85 werd het 0-1 door een kopbal van Kyan Vaesen. In het laatste halfuur lukte het Westerlo nogmaals om te scoren, waardoor het duel eindigde in 0-2.

Opstelling sc Heerenveen eerste uur: Noppert; Ali, Nunumete, Van Ottele, Köhlert; Tahiri, Van Ee, Halilovic; Timossi, Van Amersfoort, Karim.

Opstelling sc Heerenveen tweede uur: Klaverboer; Oostra, Timmerman, Bochniewicz, Van der Plaat; Haye, Webster, Olsson; Witteveen, Karlsbakk, Nunnely