sc Heerenveen versterkt aanval met Moldavische spits Ion Nicolaescu

07 augustus 2023 14:50

Ion Nicolaescu maakt de overstap naar sc Heerenveen. De 24-jarige aanvaller komt over van Beitar Jerusalem uit Israël. Nicolaescu tekent in Fryslân een contract tot de zomer van 2026.

07082023311320 FP1 8928


Nicolaescu liet in de Ligat Ha’Al (hoogste divisie Israël) zien een neusje voor de goal te hebben. De
topscorer aller tijden van Moldavië (34 interlands, 12 goals) maakte in het afgelopen seizoen achttien doelpunten en was goed voor acht assists. Ook had hij een belangrijk aandeel in de gewonnen bekerfinale van Beitar Jerusalem op Maccabi Netanya (0-3), waarin de spits de score wist te openen.

Met de komst van Nicolaescu heeft sc Heerenveen de gewenste versterking voor de aanval binnen. Algemeen directeur Ferry de Haan: “Er was de nodige interesse voor Ion. We zijn dan ook blij dat hij heel bewust voor ons gekozen heeft om zijn carrière te vervolgen. Ion is een technisch vaardige spits, heeft een goede loopactie en bewezen over scorend vermogen te beschikken. Met zijn komst krijgen we meerdere opties voorin.”

Nicolaescu kijkt ernaar uit om voor sc Heerenveen te mogen spelen in de Eredivisie. De aanvaller kiest dan ook heel bewust voor het vervolg van zijn carrière in Friesland. “Ik ben enorm dankbaar voor deze kans en het in mij gestelde vertrouwen. sc Heerenveen is een club waar veel spitsen zich uitstekend hebben ontwikkeld. Ik ben vastberaden om hier hetzelfde pad te gaan bewandelen en kijk er ontzettend naar uit om hier te gaan spelen.”