sc Heerenveen Vrouwen moet nog steeds wachten op eerste driepunter van het seizoen

06 november 2023 10:49

sc Heerenveen Vrouwen wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van Hans Schrijver leek zaterdagmiddag op weg naar een punt tegen PEC Zwolle Vrouwen, maar in de slotfase wisten de bezoekers toch tweemaal te scoren. Daardoor staan de Friezinnen nu onderaan met één punt uit vijf wedstrijden.

PEC2

De teams kwamen in de eerste helft niet tot veel gevaar, maar na de pauze waren het vooral de Zwollenaren die aanspraak maakten op een treffer. Na bijna een uur spelen kon keeper Jasmijn Resink zich onderscheiden op een schot van Bo van Egmond. Een paar minuten later pakte de Heerenveen-sluitpost weer een inzet van de linksbuiten. Aan de andere kant van het veld werd de thuisploeg dreigend bij een voorzet, maar de bal werd niet binnengewerkt.

Met nog twintig minuten te gaan, moest Resink weer in actie komen. Evi Maatman dacht de bal over de keepster te wippen, maar ze kon de bal nog voor de lijn pakken. In de 82e minuut lukte het PEC om op voorsprong te komen. Van Egmond kon van dichtbij binnenwerken na een lage voorzet, waarna de marge in minuut 88 verdubbeld werd door Britt Udink. Kort daarvoor dachten de Friezinnen nog de 1-1 te maken via Jet van Beijeren, maar die treffer werd afgekeurd wegens een overtreding. Daardoor gingen de punten mee naar Zwolle.