sc Heerenveen Vrouwen verliest nipt door benutte strafschop

02 oktober 2023 10:22

sc Heerenveen Vrouwen heft zondagmiddag voor de tweede keer dit seizoen verloren. Waar de eerste wedstrijd met 0-1 werd verloren van AZ, was nu FC Utrecht met miniem verschil te sterk. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de negentiende minuut gemaakt door Eshly Bakker, die een strafschop tegen de touwen schoot. De Friese scheidsrechter Robin Brinkman legde de bal op de stip na een overtreding van Chantal Schouwstra, die voor haar actie ook een gele kaart kreeg.

V6

De ploeg van Hans Schrijver creëerde in de tweede helft een aantal kansen, maar ook aan de andere kant van het veld was er dreiging. Doelpunten vielen echter niet meer, waardoor met een 1-0 stand werd afgefloten door de arbiter van dienst. De ploeg uit Utrecht heeft na negen wedstrijden de volle buit te pakken, waar de Friezinnen nog op nul punten staan na twee duels.

Opstelling sc Heerenveen Vrouwen: Jasmijn Resink; Elize van Vlisteren, Merel Bormans, Chantal Schouwstra (46. Zoë Brouwer), Hester Algra (67. Roos de Haas, 79. Iris Teijema); Tara Kommer, Lisanne Dik (75. Lyanne Iedema), Ana Nassette, Demi Werther (46. Dewi Snippe); Janneke Ennema, Jet van Beijeren.