sc Heerenveen Vrouwen verliest van PSV na vervelende openingsfase

27 november 2023 16:37

sc Heerenveen Vrouwen heeft zaterdagmiddag verloren van PSV. Op Sportpark Skoatterwâld kende de thuisploeg een vervelende start, die niet meer te boven werd gekomen. Al na acht minuten was het 0-2. Daarna wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren.

PSV7

Joelle Smits zette PSV in de zevende minuut op voorsprong. Chimera Ripa zorgde nog geen zestig seconden later voor de volgende klap door de marge te verdubbelen. Heerenveen richtte zich daarna op en liet zien aardig mee te kunnen met het niveau van de Eindhovense vrouwen. Het kwaad was achter al geschiet door de vroege achterstand.

In de tweede helft zorgde Melanie Bross ook nog voor de derde Eindhovense treffer, maar in blessuretijd konden de Friezinnen toch nog iets terug doen. Dewi Snippe maakte de laatste treffer van de middag.