sc Heerenveen wint oefenwedstrijd: Karlsbakk tweemaal trefzeker

07 maart 2023 16:40

sc Heerenveen heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd van FC Emmen gewonnen met 4-0. De Friezen speelden op Sportpark Skoatterwâld met een mix van wisselspelers en talenten. Daniël Karlsbakk, die aan het begin van de tweede helft in de ploeg kwam, scoorde zijn eerste twee doelpunten in het pompeblêdenshirt. Rami Al Hajj en Melik Ismaïl namen de andere treffers voor hun rekening.

HEEEMM

Pelle van Amersfoort maakte na zeven minuten spelen de eerste treffer van de middag, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In minuut 27 was het alsnog raak voor sc Heerenveen. Al Hajj zette de ploeg op voorsprong, na goed werk van Syb van Ottele. Dat het bij de rust nog steeds 1-0 stond, was het enige minpunt van een sterke eerste helft. sc Heerenveen creëerde kansen genoeg, maar het leverde geen ruime voorsprong op. Al Hajj was twee keer dicht bij zijn tweede doelpunt, terwijl ook Rami Kaib, Antoine Colassin en Alex Timossi kansen kregen.

Waar het voor de pauze niet lukte om de score uit te breiden, lukte dat in het tweede bedrijf wel. Na iets meer dan een uur spelen verdubbelde Karlsbakk de marge, na een goede pass van Antoine Colassin. Vier minuten later zette Melik Ismaïl de derde treffer op het scorebord, waarna Karlsbakk met een benutte strafschop de vierde Friese goal maakte. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Opstelling sc Heerenveen: Bekkema; Ali (78. Asante), Van Ottele (78. Oostra), Van Aken (61. Koida), Kaib (61. Van der Plaat) ; Woudstra (78. Braude), Al Hajj (46. Nunumete), Halilovic (61. Witteveen); Timossi (78. Karim), Van Amersfoort (46, Karlsbakk), Colassin (61. Ismaïl).