sc Heerenveen wint ook van Duitse tegenstander: 6-0

09 juli 2023 16:35

Zondagmiddag nam sc Heerenveen het voor het eerst dit seizoen op buiten Friesland. In de buurt van Apeldoorn, waar de spelersgroep momenteel op trainingskamp is, was Kickers Emden de tegenstander. Na 85 minuten stond er een 6-0 uitslag op het scorebord. Toen floot de scheidsrechter af in verband met het onweer.

14Ybf7

Bij de pompeblêdenformatie speelde Daniel Karlsbakk voor het eerst weer mee. Hij kwam later terug van vakantie door de interlandperiode met Jong Noorwegen. Andries Noppert keerde vandaag ook terug, al kwam hij nog niet in actie. Hij zag vanaf de zijlijn dat zijn ploeggenoten het aardig voor elkaar hadden. Melle Joop Witteveen scoorde na negen minuten de openingstreffer, waarna ook Ché Nunnely, Karlsbakk en Roan van der Plaat het net deden bollen met hun inzet.

Zoals ook bij de vorige twee oefenduels, kwamen na de pauze veel nieuwe spelers in het veld. Alleen Jan Bekkema bleef staan. De keeper had het na de pauze rustig, maar dat was niet zo voor de doelman aan de andere kant. Hij werd in minuut 53 na een goede aanval gepasseerd door Tibor Halilovic, die het eindstation was van een prima aanval. Vier minuten later was het weer raak. Pelle van Amersfoort kopte van dichtbij raak.

Opstelling sc Heerenveen eerste helft: Bekkema; Oostra, Timmerman, Bochniewicz, Van der Plaat; Haye, Webster, Olsson; Witteveen, Karlsbakk, Nunnely

Opstelling sc Heerenveen tweede helft: Bekkema; Ali, Nunumete, Van Ottele, Köhlert; Tahiri, Woudstra, Halilovic; Timossi, Van Amersfoort, Karim.