Seizoenstoetje smaakt niet lekker: sc Heerenveen uitgeschakeld

04 juni 2023 16:25

Het seizoen van sc Heerenveen zit erop. De Friezen waren hartstikke blij toen ze de play-offs bereikten, maar het seizoenstoetje had toch een bittere smaak. Het tweeluik met FC Twente leverde namelijk geen goed resultaat op. Thuis werd nipt verloren door een doelpunt in de blessuretijd, maar in de uitwedstrijd werd de laatste hoop snel weggeblazen door de Tukkers. Na negentig minuten stond er een duidelijke 4-0 op het scorebord.

1


De ploeg van Kees van Wonderen ging richting de Grolsch Veste met een duidelijk doel: er moest hoe dan ook gewonnen worden om hoop te houden op de finale van de play-offs. Met één doelpunt verschil zou er verlengd worden; bij een grotere marge gingen de Friezen door. De trainer zette Pelle van Amersfoort in de basis, wat ten koste ging van Simon Olsson. “Pelle is meer een 9,5”, legde de oefenmeester voorafgaand aan het duel uit. “Met hem sta je iets anders op het middenveld. Hij staat dichter bij de spits. Je moet hier winnen.”

Al in de eerste helft werd duidelijk dat de bezoekers na deze wedstrijd de koffers konden pakken om op vakantie te gaan. De Tukkers waren vanaf de eerste minuut heer en meester in eigen huis, wat in minuut elf resulteerde in de openingstreffer van Michel Vlap. Zijn schot ging buiten het bereik van Andries Noppert via de binnenkant van de paal binnen. Sydney van Hooijdonk kreeg drie minuten later een kansje op de gelijkmaker, maar hij werd uitstekend verdedigd, waardoor de spits niet tot een goed schot kon komen.

Na een kwartwedstrijd werd de marge verdubbeld door Robin Pröpper, die een bal van dichtbij binnen kon koppen uit een rebound. Noppert hield een schot van Vlap in eerste instantie tegen, maar was nu kansloos op de inzet van de verdediger. Vlak voor rust lukte het de thuisploeg nogmaals om de Friese doelman te passeren. Na een snelle counter was Joshua Brenet het eindstation. In de tweede helft hoefde de thuisploeg niet meer in de hoogste versnelling te spelen, wat ervoor zorgde dat de uitspelende ploeg wel iets meer te vertellen had. Doelpunten leverde dat niet op voor Heerenveen, maar aan de andere kant viel nog wel een doelpunt. Virgil Misidjan kon van dichtbij binnenwerken na bijna zeventig minuten, waarmee hij de eindstand bepaalde op 4-0.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Bruma, Van Ottele, Köhlert; Haye, Van Amersfoort (45. Al Hajj), Tahiri (45. Olsson); Colassin (45. Nunnely), Van Hooijdonk, Sahraoui (82. Ali)