Selectie komt in actie voor Jelmar en verschijnt in korte broek op school

20 december 2023 15:00

Het is de week van de jaarlijkse KiKa korte broeken actie. En dus zien we deze week op meerdere scholen kinderen in de korte broek naar school gaan.  Zo ook bij obs Het Slingertouw in Heerenveen, waar Jelmar Hartmann (11) met de actie geld inzamelt voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Een fantastisch initiatief, waarbij de selectie van sc Heerenveen woensdagmiddag niet kon achterblijven.

20122023315491 DSC 4884


In februari van dit jaar kreeg Jelmar te horen dat hij een hersentumor heeft. Kinderen die gediagnosticeerd worden met kanker ontvangen tijdens hun behandeling een zogenaamde Kanjerketting. Jelmar heeft momenteel een ketting met meer dan 200 kralen, elke kraal staat symbool voor een ondergane behandeling. Ondanks het zware traject van behandelingen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht gaat het naar omstandigheden goed met hem. En dus wilde Jelmar zelf ook iets extra’s doen voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Samen met zijn broertje Timo (8) zette hij daarom de Korte broekenactie op bij hun op school.

Om Jelmar, Timo en de andere leerlingen een hart onder de riem te steken, trok ook de volledige selectie de korte broek aan voor hun bezoek aan de basisschool. Andries Noppert overhandigde een shirt met handtekeningen, bestemd voor de veiling op school. Sven van Beek nodigde de hele klas uit voor de wedstrijd tegen AZ, en Osame Sahraoui deelde KiKa-beren sleutelhangers uit. Jelmar reageerde blij verrast: "Dit is super leuk en had ik niet verwacht. Ik vind het heel bijzonder dat dit allemaal voor mij geregeld wordt. En de kou? Die valt vandaag best mee."