Sterk gewijzigd sc Heerenveen verliest oefenwedstrijd van FC Groningen

15 november 2023 15:48

sc Heerenveen heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd verloren van FC Groningen. Na negentig minuten was de stand 1-3. Bij de Friezen ontbraken de zes internationals, terwijl nog een aantal vaste basisspelers rust kregen van Kees van Wonderen.

DSC 8634

Osame Sahraoui en Ché Nunnely ontbraken onder anderen bij de ploeg van Van Wonderen, waardoor Simon Olsson en Melle Joop Witteveen aan de zijkanten begonnen. De aanvaller uit de Akademy kreeg de eerste kans namens sc Heerenveen. Uit een corner kon hij de bal op doel koppen, maar Hidde Jurjus kon redding brengen. Een paar minuten later was het wel raak. Olsson pakte de bal af in het vijandelijke zestienmetergebied en gaf hem aan Pelle van Amersfoort, die de bal bekeken binnenwerkte.

Na 35 minuten maakte Thom van Bergen de gelijkmaker, nadat Mats Köhlert de bal verspeelde. Al snel leek de thuisploeg weer afstand te kunnen nemen toen Olsson alleen voor de keeper werd gezet, maar zijn inzet ging recht op de keeper af. Aan de het begin van de tweede helft was er weer een goede kans voor de Friezen, maar nu wist Xavi Woudstra niet te profiteren.

Aan de andere kant van het veld was het wel snel raak. Van Bergen maakte zijn tweede doelpunt van de middag. Vlak voor tijd, toen onder anderen debutant Isaiah Ahmed bij Heerenveen in de ploeg was gekomen, scoorden de Groningers nog een keer via Kristian Lien.