Strijdvaardig sc Heerenveen vergeet zichzelf te belonen met drie punten

07 oktober 2023 18:27

De reeks van vijf nederlagen op rij is voorbij. Een strijdvaardig sc Heerenveen pakte zaterdag een punt tegen NEC, waar de club het traditiegetrouw lastig tegen heeft. De laatste acht onderlinge krachtmetingen in het Abe Lenstra stadion leverden geen overwinning op en daar kwam nu nummer negen bij. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord.

DSC 8628

"We willen aan ons publiek een bevestiging geven dat we op de goede weg zijn", vertelde Kees van Wonderen vrijdagmiddag toen hij voorbeschouwde op het duel met de Nijmegenaren. De trainer zal daarom het eerste gedeelte van de wedstrijd tevreden naar zijn ploeg hebben gekeken. Heerenveen zocht de aanval en dat leverde meerdere kansen op. In minuut zes leverde dat een voorsprong op. Een inzet van Osame Sahraoui werd nog gekeerd, maar de rebound ging wel tegen de touwen door Patrik Wålemark.

De Friezen gingen na die vroege treffer door met kansen creëren. Sahraoui was dichtbij na een fraaie dribbel en Pelle van Amersfoort kreeg twee keer de mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Na twintig minuten moest Andries Noppert voor het eerst in actie komen. Hij hield de bal tegen met een goede redding, maar kon op slag van rust niet voorkomen dat de bezoekers langszij kwamen. Uitgerekend oud-Heerenvener Bas Dost schoot de bal langs de keeper.

Na rust probeerden de Friezen voor de tweede keer op voorsprong te komen. Sahraoui kreeg de handen van het publiek op elkaar met een aantal geweldige acties, maar doelpunten vielen er niet meer. Keeper Robin Roefs kon de ballen die tussen de palen gingen makkelijk pakken. Een overwinning zat er niet in, maar de spelers lieten zien dat ze er in ieder geval alles aan deden. Dat zagen ook de fans, die de ploeg in minuut tachtig beloonden met een staande ovatie.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Hall (76. Braude), Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Olsson (90. Witteveen), Brouwers; Wålemark (62. Tahiri), Van Amersfoort (76. Nicolaescu), Sahraoui