Sven van Beek maakt na maanden rentree tijdens oefenwedstrijd

06 september 2023 13:49

Woensdagmiddag scheen de zon voor Sven van Beek, letterlijk en figuurlijk. De centrale verdediger maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree tijdens een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. De mandekker deed driekwartier mee. "Fijn om na zo'n lange tijd weer minuten te maken. Na maanden trainen in de gym, ben je dat wel zat. Gelukkig heb ik nu de eerste minuten weer gemaakt", aldus de voetballer.

DSC 2513


Kees van Wonderen miste behoorlijk wat spelers door de interlandperiode, wat betekende dat de trainer meerdere andere jongens de kans kon geven om zich te laten zien. Hij zag dat zijn ploeg na tien minuten de eerste kans reeg via linksbuiten Karim. Na een goede rush van Pelle van Amersfoort kapte de aanvaller goed, waarna hij de bal binnen probeerde te schieten. Ruim een kwartier later zocht de dribbelaar nogmaals zijn geluk na een mooie aanval, maar deze poging ging hoog over. Dertig minuten stonden op de klok toen Van Amersfoort zelf een kans kreeg. Hij kwam één op één met keeper Hidde Jurjus, maar wist niet raak te schieten.

In de tweede helft bracht Van Wonderen zeven nieuwe spelers binnen de lijnen. In de vijftigste minuut waren de ingevallen Ché Nunnely en Dimitris Rallis goed voor de eerste kans na rust. De rechtsbuiten gaf voor op de spits, maar die kon de bal niet op doel krijgen. Simon Olsson probeerde het in minuut 73 met een afstandschot, maar Jurjus kon de bal over de lat werken. Aan de andere kant van het veld kon de thuisploeg ook bijna gevaarlijk worden, maar Djehnaro Nunumete greep uitstekend in. In de slotfase lukte het Daleho Irandust wel om uit te halen, maar hij raakte de bal. Een paar tellen later lukte het de Groningers toch om te scoren. Noam Emeran schoot raak, waardoor die ploeg met een overwinning van het veld stapte.

Opstelling eerste helft: Van der Hart; Hall, Van Beek, Nunumete, Braude; Haye, Woudstra, Tahiri; Witteveen, Van Amersfoort, Karim

Opstelling tweede helft: Van der Hart; Hall, Van Ottele, Nunumete (80. Van Ee), Van der Plaat; Haye, Olsson, Brouwers; Nunnely, Rallis, Köhlert