Thom Haye neemt sc Heerenveen met twee strafschoppen bij de hand tegen Fortuna

25 november 2023 20:46

sc Heerenveen heeft de competitie goed hervat na de interlandperiode. De ploeg van Kees van Wonderen deed in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard wat het ook in het vorige competitieduel deed: winnen. In het Abe Lenstra stadion was Thom Haye de grote man met twee doelpunten, maar ook Ion Nicolaescu toonde zijn klasse voor de goal.

FOR3


De bal ging in grote delen van de eerste helft van voet naar voet, maar dan wel van tegenstander naar tegenstander. Heerenveen en Fortuna gaven elkaar op het veld de ruimte om te voetballen, maar toch hadden beide ploegen moeite om goede aanvallen op de mat te leggen. Aan energie en wilskracht lag het niet, maar te vaak was de laatste pass onnauwkeurig. Niet voor niets kwam het grootste gevaar uit afstandsschoten. Alen Halilovic nam het doel van Andries Noppert onder vuur, waar Thom Haye aan de andere kant probeerde om Ivor Pandur te passeren.

De doelmannen konden redding brengen, maar toch ging de pompeblêdenformatie met een voorsprong de rust in. Thom Haye schoot in de blessuretijd een strafschop tegen de touwen, nadat Mitchell Dijks de bal met zijn hand aanraakte in het strafschop. Fortuna moest daardoor in de achtervolging na de pauze, maar was al heel snel dicht bij de gelijkmaker. Kaj Sierhuis zijn bekeken schot kwam, gelukkig voor de thuisploeg, op de paal terecht.

Na een uur spelen werd de spanning wat minder, toen Haye zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Net als zijn eerste was ook deze vanaf de strafschopstip. De Limburgers probeerden nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar Noppert kon zijn doel schoonhouden. Met de marge van twee op het scorebord vond Van Wonderen het tijd om drie nieuwe namen binnen de lijnen te brengen. Ion Nicolaescu, Patrik Walemark en Anas Tahiri mochten zich ruim een kwartier later zien. Dat lukte de Moldavische spits, want hij zorgde voor de laatste goal van de avond.


Opstelling sc Heerenveen:
Noppert; Braude, Van Beek, Van Ottele (90. Nunumete), Köhlert; Haye, Brouwers (88. Van Ee), Olsson; Nunnely (72. Walemark), Van Amersfoort (72. Nicolaescu), Sahraoui (72. Tahiri)