Twee primeurs voor sc Heerenveen Vrouwen: eerste goal levert meteen eerste zege op

13 november 2023 08:57

Het was vrijdagavond feest op Sportpark Skoatterwâld. Bij sc Heerenveen Vrouwen waren namelijk twee lekkere primeurs: de ploeg van Hans Schrijver maakte eindelijk het eerste doelpunt van de het seizoen en pakte meteen de eerste driepunter tegen Telstar.

TEL1


De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Velsen-Zuid. Lieke Vis schoot de bal richting het dak van het doel, maar Jasmijn Resink redde fraai. Een paar minuten later kreeg Janneke Ennema aan de andere kant van het veld een kans, maar zij had teveel tijd nodig om uit te halen. In minuut 28 kreeg de spits opnieuw een kans, maar nu kwam haar inzet op de lat terecht. Een paar tellen later lag de bal alsnog in het doel. Lisanne Steen schoot van dichtbij raak, waardoor het eerste competitiedoelpunt van het seizoen een feit was.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen Vrouwen (@scheerenveenvrouwenofficial)


Telstar raakte de paal nog uit een hoekschop, maar ook de Friezinnen bleven gevaarlijk. Demi Werther kon niet profiteren toen ze alleen richting het doel van de tegenstander liep, waardoor het duel uiteindelijk nipt werd gewonnen. 


Bekijk hier de samenvatting: