Akademy haalt vijf nieuwe spelers en keeper voor volgend seizoen

20 juni 2024 11:49

De Akademy is druk bezig om de selecties voor aankomend seizoen te versterken. Ouail Haddouch, Zakaria el Kachati, Jimmy Martens, Clayti Jaedan Gaari, Ali Topcu en Jermaine Rijssel spelen na de zomer in het pompeblêdenshirt. Quinten van Geerenstein draagt het Friese keeperstenue.

SKW2

'Multifunctionele' Ouail Haddouch
Ouail Haddouch, een multifunctionele middenvelder, komt over van Alphense Boys Onder 18. "Hij kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten", vertelt Nick Vermast, coördinator scouting bovenbouw. "Ouail combineert zijn technische vaardigheden met een enorme drive en werklust. Het is een fijne jongen in de groep en iemand waarmee we graag aan de slag gaan. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Ouail de volgende stappen gaat zetten als speler bij onze club."

'Technisch vaardige' Zakaria el Kachati
Zakaria el Kachati kwam bij sc Heerenveen op de radar door zijn goede prestaties bij Quick Boys Onder 21, terwijl de aanvaller officieel nog in de Onder 18 uit mag komen. "Zakaria is een rechtsbenige aanvaller die gewend is om zowel in de spits als op de linkerkant te spelen", vertelt Nick Vermast. "Zakaria is technisch vaardig en beschikt over een goede versnelling. Maar wat hem het meest typeert, is zijn doelgerichtheid. Bovendien is hij zeer gedreven."

Jimmy Martens komt over van de amateurs
Rechtsbenige middenvelder Jimmy Martens speelt momenteel bij de Onder 21 van Alexandria’66 in Rotterdam, maar na de zomer maakt hij deel uit van de Akademy. "Jimmy heeft voetbaltechnische vaardigheden die wij graag zien bij sc Heerenveen. Wij zijn verheugd met zijn komst en kijken er naar uit om te ontdekken wat er nog meer inzit", vertelt Nick Vermast. "Op deze leeftijd is het zoals bekend lastig om nog een stap te maken vanuit de amateurs naar een BVO, maar wij geloven dat hij het kan. Dat hij deze uitdaging aan wil gaan, kenmerkt zijn karakter."

Jaedan Gaari maakt 'bewuste stap'
Aanvaller Jaedan Gaari verruilt Excelsior Onder 21 voor een avontuur in Fryslân."Jaedan heeft middels een stage bewezen over kwaliteiten te beschikken die van toegevoegde waarde zijn voor onze Onder 21. Zo heeft hij een goed gevoel voor diepte en beschikt hij over scorend vermogen", vertelt Nick Vermast. Hij noemt het een win-winsituatie voor de club en de speler. "Hij kiest bewust voor ons als vervolgstap in zijn carrière en wij krijgen een extra optie op de vleugels."

'Harde werker' Ali Topcu
Waar Jaedan Gaari overkomt van Excelsior, doet ook Ali Topcu dat. De aanvallende middenvelder staat volgens Nick Vermast bekend als 'technisch vaardige' speler. "Maar hij brengt meer dan zijn kwaliteiten aan de bal. Zo is Ali een enorm harde werker die veel in beweging is. Hij heeft diepgang en is vaak in de 16 meter te vinden om een goal te maken."

Snelle buitenspeler Jermaine Rijssel
Buitenspeler Jermaine Rijssel speelde dit seizoen voor FC Volendam Onder 21 en speelt volgend seizoen in Fryslân voor dezelfde leeftijdscategorie. Nick Vermast spreekt van een aanvaller met veel snelheid, een goede versnelling en een individuele actie. "Wij denken dat dit de juiste omgeving is voor Jermaine om de volgende stappen te zetten in zijn ontwikkeling.

Atletische Quinten van Geerenstein
Quinten van Geerenstein verruilt deze zomer ONS Sneek Onder 23 voor de Akademy van sc Heerenveen. De negentienjarige doelman staat bekend om zijn atletische vermogen, maar ook om zijn voetballende kwaliteiten. "Hij is rustig aan de bal en heeft een goede trap, maar ook een goede uitstraling. Het is een jongen die in zichzelf investeert", aldus Nick Vermast.