Bezoekersinformatie voor Feyenoord-thuis: Igor Korneev en Milan van Ewijk zijn aanwezig

15 maart 2024 11:30

Zondagmiddag om 14.30 uur staat de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het programma. De toegangspoorten gaan anderhalf uur voor de aftrap, om 13.00 uur, open. Het Abe Lenstra stadion is zo goed als uitverkocht voor deze krachtmeting. Twee toeschouwers bij het affiche stonden in het verleden zelf nog op het veld: Milan van Ewijk en Igor Korneev zijn even terug op vertrouwde grond.

11022024316422 DSC 3510 (1)


Milan van Ewijk neemt afscheid voor de wedstrijd
Milan van Ewijk neemt zondagmiddag afscheid van de supporters in het Abe Lenstra stadion. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van sc Heerenveen naar Coventry City. De rechtsback groeide razendsnel uit tot een zeer geliefde speler in Fryslân. Afgelopen seizoen miste hij als enige veldspeler in de Eredivisie geen enkele minuut. In totaal kwam de verdediger tot 78 officiële optredens in het shirt van De Friezen. Hierin was hij zeven keer trefzeker en verzorgde hij vier assists.

Igor Korneev in de rust op het veld
Waar voorafgaand aan de wedstrijd Van Ewijk in het zonnetje wordt gezet, is het in de pauze de beurt aan Igor Korneev, die zowel bij sc Heerenveen als Feyenoord een verleden heeft. De oud-middenvelder maakte rechtstreeks de overstap van FC Barcelona naar Friesland. Bij Heerenveen speelde de publiekslieveling 47 officiële wedstrijden, waarin hij twaalf keer scoort. Na twee seizoenen, vertrok hij naar Rotterdam. Daar won hij de landstitel in 1998 en de UEFA Cup in 2002.

Rijd samen naar het Abe Lenstra stadion
Bij sc Heerenveen willen we samen vooruit. Niet alleen binnen de lijnen, maar ook daarbuiten. Daarom kunnen supporters dat nu letterlijk, door met elkaar te carpoolen naar de uit- en thuiswedstrijden! We willen gaan voor een beter milieu en mensen verbinden. Daarom lanceren we, in samenwerking met Slinger, een platform dat samen rijden mogelijk maakt.


Wegwerkzaamheden

Het stadion is uitverkocht, wat betekent dat het ook op de weg drukker kan zijn dan normaal. Kom je met de auto naar het stadion? Momenteel wordt er gewerkt aan de op- en afritten van de A32 bij Heerenveen. Vooral bij afrit 11 (Heerenveen, Oranjewoud) kan hinder ontstaan door opstoppingen en files. Wil je meer weten? Kijk dan op www.heerenveenbeterbereikbaar.nl.


P4 niet bereikbaar via Stadionweg
Bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord is P4 niet bereikbaar via de Stadionweg. In- en uitrijden kan via de Atalantastraat.

Plattegrond


Arriva-regeling

Ook in het seizoen 2023/2024 kunnen seizoenkaarthouders op thuiswedstrijddagen in de Eredivisie gratis naar het Abe Lenstra stadion reizen met Arriva. Op vertoon van een geldige seizoenkaart kunnen supporters drie uur voor en drie uur na de wedstrijd gebruik maken van de Arriva bussen en treinen. Wil je alle voorwaarden lezen? klik dan op onderstaande button.


sc Heerenveen roept op: gooi plastic bekers in de oranje containers
Laten we samen zorgen voor een schoon Abe Lenstra stadion! sc Heerenveen roept supporters vanaf zondag op om plastic bekers te scheiden van ander afval. Is je plastic beker leeg? Gooi deze dan in de oranje containers. De ingezamelde plastic bekers worden gerecycled. Al het overige afval, zoals patatbakjes en kartonnen koffiebekers, kan in de zwarte restafvalbakken. 

It Pompebledsje
Traditiegetrouw wordt zondagmiddag It Pompebledsje weer verkocht voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers. Met het kopen van het programmaboekje maken supporters kans op mooie prijzen. De uitslag van de verloting is in de rust te zien op de grote schermen in het stadion en vanaf dat moment ook terug te vinden op onze website.